ECM_Classika_II
Atmosféra italské kavárny i v nejmenší kuchyni: jednookruhové espresso s malými rozměry -s vysokým výkonem, perfektní pro přípravu kávy a espresso . Klasika v čistém a nadčasovému provedení z nerezové oceli.
> Velmi krátká doba nahřívání (5 - 7 min.)
> Ohřívací plocha na hrnky
> flexibilní parní tryska
> Kvalitní mosazný boiler
> Přístroj je bez připojení k vodovodní síti.
> Manometr na tlak pumpy
> Možnost nastavení tlaku
Příslušenství:
1 chromová páka pro 1 nebo 2 šálky
1 kávové sítko na dvě porce kávy
1 kávové sítko na jednu porci kávy
1 slepé sítko na čištění
1 tamper
1 návod
1 kartáč na čištění kávovaru
Parametry:
Boiler 0,4 litrů
Hmotnost 18,5 kg
Napájení a Příkon 230 V - 1200 W
Rozměry 250 x 350 x 440 mm
Voda 2,8 litrů
ECM Classika II
- lukky78
- více pokročilý
- Příspěvky: 156
- Registrován: pon 15. čer 2015 20:19:30
- bydliště: BO
- kávovar: DeLonghi, Catler ES 8012, Bezzera Magica, Rocket R Nine One
- mlýnek: Compak K3 Timer, Porlex Tall
ECM Classika II
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Naposledy upravil(a) lukky78 dne ned 30. říj 2016 18:35:18, celkem upraveno 1 x.
Že jsem tu lezl :-)
- Zizass
- více pokročilý
- Příspěvky: 296
- Registrován: úte 25. srp 2009 17:57:36
- bydliště: Rychnov n.K.
- kávovar: Bezzera.UNICA.PID
- mlýnek: Compak.K3.Touch.Advanced
Re: ECM Classika II
Velice zajímavý stroj ,ke kterému se dají lehce dohledat technické informace na http://www.ECM.de
Zajímavostí je že má nerezový 0,75 l bojler a PID by měl zobrazovat dobu přípravy espressa.
Nekoupil už někdo tento stroj?
Edit:Informace o PID samozřejmně platí pro ECM Classika II PID
Zajímavostí je že má nerezový 0,75 l bojler a PID by měl zobrazovat dobu přípravy espressa.
Nekoupil už někdo tento stroj?
Edit:Informace o PID samozřejmně platí pro ECM Classika II PID

- zembic
- více pokročilý
- Příspěvky: 106
- Registrován: ned 18. pro 2011 10:33:14
- bydliště: Brno
- kávovar: ECM Classika II, Profitec Pro 700
- mlýnek: Homemade 75, Mazzer SJ
Re: ECM Classika II
Máme ho asi rok. Nafotím vnitřek a přidám pár zkušeností. Brzo 

- zembic
- více pokročilý
- Příspěvky: 106
- Registrován: ned 18. pro 2011 10:33:14
- bydliště: Brno
- kávovar: ECM Classika II, Profitec Pro 700
- mlýnek: Homemade 75, Mazzer SJ
Re: ECM Classika II
Jak jsem před chvílí slíbil, tak činím: ECM Classika II máme asi rok v každodenním užívání doma a už asi půl roku si říkám, že ho nafotím, požádám o založení tématu a něco sem o něm napíšu. Takže díky primacafe za otevření ECM, mám aspoň motivaci.
ECM Classika jsme si pořídili proto, že jsme hledali každopádně singleboiler (mlékujeme jen občas) přednostně s E61 a po dlouhém hrabání se v problematice zde i jinde nám nakonec asi z 4 typů jetých i nových líbil nejvíc. Od začátku šlape jak hodiny bez jakýchkoli problémů. Každopádně to není kávovar typu pustím - počkám chvilku - vyrábím kávu. Minimum bez odpouštění je tak 45 min, ráno to řešíme časovým spínačem.
Co oceňuji, je robustní přesné provedení, kde se nic neviklá ani nedrnčí a to ani s postupujícím časem. Spínače jsou bytelné průmyslové páčkové, uvnitř je sice trošku elektroniky, pravděpodobně ve spojitosti s měřením hladiny v zásobníku, ale nebyl by problém to, v případě potřeby, zprovoznit natvrdo bez ní. Také je možné bez rozebrání štelovat tlak, ale už z fabryky je nastaveno 10 barů na slepé misce, při shotu to dělá cca 9,5. Co se mi naopak moc nelíbí je, že kontrola výšky hladiny v zásobníku vypne mašinku klidně v polovině shotu. Bez varování. Samozřejmně by nebyl problém upozornění na blížící se konec dodělat. Ocenil bych také menší hysterzi termostatu, teplota vody v hlavě se pohybyje v rozmezí 90-97° páně Celsia. Přišel jsem na to až po výrobě teploměru. Na druhou stranu mi teploměr pomohl k tomu, že po roce přesně vím kdy a kolik upustit, abych dostal požadovanou teplotu vody. Bez něj by to byla docela loterie.
Ani uvnitř to nevypadá nijak ošizeně, jen rozebírání je třošku komplikované. Ve starším manuálu uvedenou možnost regulace teploty jsem uvnitř nenašel, asi kdo chce regulovat, ať si pořídí pid. Jediná věc která mě zarazila, je odpojovací ventil nádrže na vodu. Ten kus na nádrži je mosazný, ale část upevněná ve stroji je plastová a nevypadá moc bytelně. Zatím to ale funguje bez problémů, nádrž i s vodou jde vyndat lehce a spojený i rozpojený ventil těsní.
Technická data a fotky z venku sem dávat nebudu, je jich na netu dost
Každopádně jsem velmi spokojený, jaké espresso umím, takové mi mašina udělá.
ECM Classika jsme si pořídili proto, že jsme hledali každopádně singleboiler (mlékujeme jen občas) přednostně s E61 a po dlouhém hrabání se v problematice zde i jinde nám nakonec asi z 4 typů jetých i nových líbil nejvíc. Od začátku šlape jak hodiny bez jakýchkoli problémů. Každopádně to není kávovar typu pustím - počkám chvilku - vyrábím kávu. Minimum bez odpouštění je tak 45 min, ráno to řešíme časovým spínačem.
Co oceňuji, je robustní přesné provedení, kde se nic neviklá ani nedrnčí a to ani s postupujícím časem. Spínače jsou bytelné průmyslové páčkové, uvnitř je sice trošku elektroniky, pravděpodobně ve spojitosti s měřením hladiny v zásobníku, ale nebyl by problém to, v případě potřeby, zprovoznit natvrdo bez ní. Také je možné bez rozebrání štelovat tlak, ale už z fabryky je nastaveno 10 barů na slepé misce, při shotu to dělá cca 9,5. Co se mi naopak moc nelíbí je, že kontrola výšky hladiny v zásobníku vypne mašinku klidně v polovině shotu. Bez varování. Samozřejmně by nebyl problém upozornění na blížící se konec dodělat. Ocenil bych také menší hysterzi termostatu, teplota vody v hlavě se pohybyje v rozmezí 90-97° páně Celsia. Přišel jsem na to až po výrobě teploměru. Na druhou stranu mi teploměr pomohl k tomu, že po roce přesně vím kdy a kolik upustit, abych dostal požadovanou teplotu vody. Bez něj by to byla docela loterie.
Ani uvnitř to nevypadá nijak ošizeně, jen rozebírání je třošku komplikované. Ve starším manuálu uvedenou možnost regulace teploty jsem uvnitř nenašel, asi kdo chce regulovat, ať si pořídí pid. Jediná věc která mě zarazila, je odpojovací ventil nádrže na vodu. Ten kus na nádrži je mosazný, ale část upevněná ve stroji je plastová a nevypadá moc bytelně. Zatím to ale funguje bez problémů, nádrž i s vodou jde vyndat lehce a spojený i rozpojený ventil těsní.
Technická data a fotky z venku sem dávat nebudu, je jich na netu dost

Každopádně jsem velmi spokojený, jaké espresso umím, takové mi mašina udělá.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Re: ECM Classika II
Foto i s vnitřnostma jsem našel na http://www.kavovary.cz/kavovar-ecm-clas ... 68576.html
Známy ho má asi od vánoc a je plně spokojený. Má jednoduchý nerezový boiler.
Problém je trochu se šleháním mléka. Je nutno odpustit cca 1,5 dl vody něž začne vycházet pára.
nicméně je to "daň" za velký nerez boiler .
Espresso je však luxusní
Petr
Známy ho má asi od vánoc a je plně spokojený. Má jednoduchý nerezový boiler.
Problém je trochu se šleháním mléka. Je nutno odpustit cca 1,5 dl vody něž začne vycházet pára.
nicméně je to "daň" za velký nerez boiler .
Espresso je však luxusní
Petr
- moorii
- Příspěvky: 9
- Registrován: pát 07. pro 2018 8:42:36
- bydliště: Martin
- kávovar: ECM classika II
- mlýnek: Mazzer mini E typ A
Re: ECM Classika II
Objednané
V pondelok 21.01.2019 by mal doraziť. Po krátkom zoznámení poreferujem 
Budem ho používať s Mazzerom Mini electronic A


Budem ho používať s Mazzerom Mini electronic A