Filtrační konvice
Pravidla fóra
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
- j.bill
- silně pokročilý
- kávovar: Fiorenzato Bricoletta ELE, Grimac La Uno
- mlýnek: La San Marco SM 90/A, IBI KM 65 FIMD
Re: Filtrační konvice
Existují originály, náhrady, jiní výrobci a značky, jiné tvary atd.... Používáme Britu na kávu a čaj a právě dno rychlovarné konvice po vaření vody na čaj je pro mne ukazatelem funkčnosti filtru. Jak se začne tvořit povlak, je to signál k jeho výměně. (Vydrží nám asi tak 3/4 měsíce)
Nerozumný kupec
*bylo: Gaggia: Classic Plus, Espresso, Gran DeLuxe, Isomac Macinino
*je: Ascasso Dream Versatile, Turmix TX10, Gaggia New Baby Class, Gaggia Baby Twin, 3x Rancilio Silvia, Brasilia Cappuccino Roma, Grimac Mini-La Uno, 2x Expobar Office Control, 2x Fiorenzato Bricoletta ELE, La San Marco Practical 95E, La Spaziale Vivaldi S1
2x KitchenAid 5KCG100, Cunill Marfil, RR45, 4x La San Marco SM 90/A, IBI KM 65 full inox mondose digital, La Cimbali Junior
PS: Své názory nikomu nevnucuji, každý ať si dělá, jak uzná za vhodné!
*je: Ascasso Dream Versatile, Turmix TX10, Gaggia New Baby Class, Gaggia Baby Twin, 3x Rancilio Silvia, Brasilia Cappuccino Roma, Grimac Mini-La Uno, 2x Expobar Office Control, 2x Fiorenzato Bricoletta ELE, La San Marco Practical 95E, La Spaziale Vivaldi S1
2x KitchenAid 5KCG100, Cunill Marfil, RR45, 4x La San Marco SM 90/A, IBI KM 65 full inox mondose digital, La Cimbali Junior
- wladas
- silně pokročilý
- kávovar: Carimali Alfa
- mlýnek: Mazzer SJ
To pouzivas troska cudnu metodu. Uz to tu bolo viac krat spomenute ze Brita nieje primarne na zmakcenie vody. Ale ked je to pre teba hlavne vyuzitie tak preco nie. Ale z toho potom vyplyva to caste menenie filtra
Kavovar: Carimali Alfa (misky LM Advanced), Rancilio Silvia V4, Moka Pepita 3, Bialetii moka express 6
Mlynec: Mazzer Super Jolly doserless, Fiorenzato T80 doserless, OE Lido E
Predosla vybava: Rancilio MD40, Gaggia MDF, Krups GVX2 moded
Mlynec: Mazzer Super Jolly doserless, Fiorenzato T80 doserless, OE Lido E
Predosla vybava: Rancilio MD40, Gaggia MDF, Krups GVX2 moded
- j.bill
- silně pokročilý
- kávovar: Fiorenzato Bricoletta ELE, Grimac La Uno
- mlýnek: La San Marco SM 90/A, IBI KM 65 FIMD
Nezdá se mi na tom nic divného, ani bych v tom nehledal žádné zvláštnosti. Používáme Britu primárně jako ochranu kávovaru a rychlovarné konvice před vápenatými usazeninami a to, že z vody filtruje i jiné nežádoucí složky než jen vápník vím. Tím lépe. V návodu je doporučení používat jeden filtr přibližně měsíc, i když vodu ještě upravuje. Nám to vychází při naší vodě přibližně 100-110L/1filtr, což je pro tento účel lepší, jak používání třeba balené vody z obchodu...
Nerozumný kupec
- nal
- kávovar: Ascaso Dream
- mlýnek: Ascaso I-Steel 2 mini
Poohlížím se po nákupu filtrační konvice. Zaujala mne jedna, která (resp. její patrony) krom odfiltrování vodního kamene, škodlivých kovů apod. navíc do vody přidá i hořčík (magnesium). Je to do espressovače vhodné, nebo bych si měl koupit konvici (resp. patrony), které nic do filtrované vody nepřidávají?
- papun
- silně pokročilý
- kávovar: Carimali Alfa
- mlýnek: Ascaso i-sttel
V pvrvní řadě to bude hořčík s ocasem obrovského marketingu. A když už by tam fakt nějaký byl, tak pro kávovar to je špatně, prože princip je ten, že se snažíme filtrováním vodu změkčit, aby se zbytečně neusazoval vodní kámen v kávovaru.
- jozo:m
- kávovar: QuickMill Carola Evo 0960
- mlýnek: Compak K3 Touch Advanced
Kúpil som od Brity filter do nádržky kávovaru:
tento by mal vodu aj zmäkčovať, ak výrobca neklame 
Kód: Vybrat vše
http://www.brita-filtre.sk/product/filtre-brita-pre-kavovary/brita-aqua-gusto-250/119

- dslecinka
- více pokročilý
- kávovar: Hario V60
- mlýnek: Mahlkönig/Ditting EK10
káva z vody s vyšším poměrem hořčík:vápník je hodnocená jako senzoricky lepší, viz výzkumy Colonna-Dashwood & Hendon, např.
- Dabass
- začátečník
- kávovar: Nivona NICR 842, 22.110 Magnifica S, DeLonghi EC 155
- mlýnek: Gaggia MDF, Hario MSS-1B
Dcera mi věnovala novou, ale použitou Britu i s filtrama. Jal jsem se ji odzkoušet, ale nějak jsem v rozpacích. Voda z kohoutku u nás má 7pH a 310ppm. Když jí proženu přes tu Britu, má něco pod 6 pH a 220 ppm. Ta kyselost není zrovna ideální pro kafe. Sice se sníží zavápněnost kávovaru, ale na chuti to asi moc nepřidá. Přidávat jedlou sodu na dorovnání pH mi připadá v tomto případě asi jako blbost.
Mně napadlo asi výhodnější používání konvic s alkalickou filtrací (např. Natura Green). Konvice udělá pH 8-10. To pH by se mohlo na 7 vyrovnat přidáním žádoucího hořčíku roztokem Epsomské soli. Zkoušel někdo cestu i tímto směrem?

Mně napadlo asi výhodnější používání konvic s alkalickou filtrací (např. Natura Green). Konvice udělá pH 8-10. To pH by se mohlo na 7 vyrovnat přidáním žádoucího hořčíku roztokem Epsomské soli. Zkoušel někdo cestu i tímto směrem?