Columbie Rafael Excelso
Pravidla fóra
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
- primacafe
- Administrátor
- kávovar: Carimali ALFA
- mlýnek: Carimali Junior
Columbie Rafael Excelso
Nová káva v nabídce našeho obchodu ZDE
mlýnek: Gaggia MDF, LaCimbali MD6, Rancilio MD50/AT, La SanMarco, LaCimbali HR Automatico Silver, Carimali Junior
Co z toho, že zítra bude líp, pokaždé když se probudím, tak je dnes.
--------------------------------------------------------
kávovar: Gaggia Classic, Saeco Family xxxx, Rancilio S27, LaCimbali M25 Leader, Allegro espresso, Miklos (Rega), Faema Zodiac, Carimali Alfa
mlýnek: Gaggia MDF, LaCimbali MD6, Rancilio MD50/AT, La SanMarco, LaCimbali HR Automatico Silver, Carimali Junior
- puschpull
- silně pokročilý
- kávovar: Gaggia Classic (+ PID)
- mlýnek: Fiorenzato F5 GT, Gaggia MDF
Re: Columbie Rafael Excelso
Excelentní káva. Jemná, kávová, bez kyselosti, s jemnou ovocnou příchutí. Velmi příjemná stopa na jazyku, kávově hořká, s dlouhým dozníváním chuti. Podle mne jedna z nejlepších, které Primacafé, nabízí.
Koupil jsem 500 gramů a právě objednávám další várku!
Koupil jsem 500 gramů a právě objednávám další várku!

- primacafe
- Administrátor
- kávovar: Carimali ALFA
- mlýnek: Carimali Junior
To vypadá, jako že tuto kávu nikdo víc jak rok nekoupil. Opak je pravdou. Je v objednávkách dost často.
Škoda, že si občas konzumenti naši kávy nenajdou čas na jednu nebo dvě věty (stačilo by).
Škoda, že si občas konzumenti naši kávy nenajdou čas na jednu nebo dvě věty (stačilo by).
Co z toho, že zítra bude líp, pokaždé když se probudím, tak je dnes.
--------------------------------------------------------
kávovar: Gaggia Classic, Saeco Family xxxx, Rancilio S27, LaCimbali M25 Leader, Allegro espresso, Miklos (Rega), Faema Zodiac, Carimali Alfa
- puschpull
- silně pokročilý
- kávovar: Gaggia Classic (+ PID)
- mlýnek: Fiorenzato F5 GT, Gaggia MDF
Další várka již před 2 týdny dorazila a předevčírem přišla opět na řadu.
Konzistentnost chuti s tou minulou je naprostá. Stejná hrubost mletí, příkladná extrakce (dvojité espresso, 14 gramů LM miska, 25 vteřin, 60 ml). Velmi bohatá crema, která drží déle než třeba u té velmi chutné "Číny".
Možná zkusím dát i sem někdy později pár fotek.
Opakuji co jsem řekl již minule: jedna z nejlepších, které jsem z Primacafé koupil. Rozhodně ji mám zařazenou mezi těmi, které budu pravidelně kupovat.
Konzistentnost chuti s tou minulou je naprostá. Stejná hrubost mletí, příkladná extrakce (dvojité espresso, 14 gramů LM miska, 25 vteřin, 60 ml). Velmi bohatá crema, která drží déle než třeba u té velmi chutné "Číny".
Možná zkusím dát i sem někdy později pár fotek.
Opakuji co jsem řekl již minule: jedna z nejlepších, které jsem z Primacafé koupil. Rozhodně ji mám zařazenou mezi těmi, které budu pravidelně kupovat.
- papun
- silně pokročilý
- kávovar: Carimali Alfa
- mlýnek: Ascaso i-sttel
Z této kávy mám odpito asi 100 g. Cremuje velmi ochotně a má hezkou oříškovou barvu. V chuti je mírná kyselinka, ale tělo mě neoslovuje. Bohužel to není můj šálek kávy. Ale kapučíno je fajn. Ale to piju hodně málo.
- PaSto
- kávovar: Rancilio Silvia PID BunaCafé edice
- mlýnek: Niche Zero
Skvělá káva.. dopíjím 500 g a kdybych neměl ještě tolik nevyzkoušených PrimaCafé káv, tak jí objednávám okamžitě znovu
Chuťově se mi zdá velmi vyvážená. Dělám z 19 g cca 55 g nápoje a dolévám stejným množstvím vody, přijde mi, že se tak objeví ještě více chutí. Extrakce příkladná a konstatní, ani jsem nemusel v průběhu měnit hrubost mletí, jak bývá zvykem. Je možné, že je to i skladováním. Nově jsem zkoušel uchovávat kávu v chladu při cca 15 stupních a co nejméně větrat pytlík při odsypávání 

- OndraMikus
- více pokročilý
- mlýnek: Mazzer mini electronic-A, Rancilio rocky
Mě toto kafe doma chutná dost jinak, než je popsáno zde. Já bych o ní řekl, že je nejkyselejší ze všech co jsem doposud z primacafe ochutnal. Vlastně bych řekl, že je jenom kyselá. Chová se jako by byla mnohem světleji pražená, než je v této pražírně zvykem - musím jí mlet dost jemně, má velmi malou krému a těžko se přeextrahovává, chuť je řidší. Hořkost v chuti vnímám velmi nízkou. Jinak je to fajn kafe, ale všechny kafe z PC jsou si tak nějak podobné a tohle je jako by bylo od jinud.
Kávovar: Carimali Alfa
Alternativy: Chemex CM-8A | Hario V60-01 | Aeropress | 3x Moka konvička (100 ml, 150 ml, 250 ml) | 1L Frenchpress | Džezva 320 ml | Hario Wood Neck DPW-1 | Bonavita immersion dripper | Hario Vaccum pot NXA-5 | Kalita wave 185
Mlýnky: Mazzer mini electronic-A | Rancilio rocky SD | Porlex Mini
.....a mnoho dalších kávových serepetiček.....
Alternativy: Chemex CM-8A | Hario V60-01 | Aeropress | 3x Moka konvička (100 ml, 150 ml, 250 ml) | 1L Frenchpress | Džezva 320 ml | Hario Wood Neck DPW-1 | Bonavita immersion dripper | Hario Vaccum pot NXA-5 | Kalita wave 185
-
- více pokročilý
- kávovar: Lelit Elizabeth P92T V3, AeroPress, Hario V60
- mlýnek: Eureka Atom Specialty 75, 1ZPresso JX
Vzhledem k tomu, že reaguješ na víc jak 4 roky starý příspěvek, tak je jasné, že chuti jsou s největší pravděpodobností jinde (pokud se nejedná o hodně tmavé pražení).
Káva je organický produkt, který "žije" a mění se časem
Káva je organický produkt, který "žije" a mění se časem

Keep calm and drink coffee :)
Alternativy: Hario V60, Aeropress, Mizudashi
ex kávovary: ECM Mechanika V Slim, Rancilio Silvia PID, Gaggia Classic, Sage BES 840, Tchibo cafissimo
ex mlýnky: G-Iota DF64, ECM C-Manuale 54, Rancilio Rocky Doserless, Krups GVX242, Timemore C2, Porlex Mini
https://www.instagram.com/knighteycz/
https://www.youtube.com/user/KnighteyCZ
Alternativy: Hario V60, Aeropress, Mizudashi
ex kávovary: ECM Mechanika V Slim, Rancilio Silvia PID, Gaggia Classic, Sage BES 840, Tchibo cafissimo
ex mlýnky: G-Iota DF64, ECM C-Manuale 54, Rancilio Rocky Doserless, Krups GVX242, Timemore C2, Porlex Mini
https://www.instagram.com/knighteycz/
https://www.youtube.com/user/KnighteyCZ
- OndraMikus
- více pokročilý
- mlýnek: Mazzer mini electronic-A, Rancilio rocky
Šak to jo
, ale rozdíl byl tak markantní, že jsem ho chtěl popsat.

Kávovar: Carimali Alfa