Osobní zkušenost nemám, ale někdo tu psal, že mele ručním.
Osobně bych tohle dělal nerad, nadřeš se a výsledek nejistý. Zvažoval bych to možná jako sváteční občasný piják kávy.
Promiň, píše se to tu pořád dokola, ale je to fakt pravda.
Nejdůležitější je káva (kvalitní, čerstvá, čerstvě pražená, čerstvě namletá)
Pak mlýnek, ideálně stejnoměrné mletí.
A až pak to ostatní.
Tím chci říct, pokud koupíš kvalitní mlýnek (neboj se repasovaných kavárenských z dobrého zdroje, násypka jde vždy seříznout), tak můžeš vychutnávat nadále kávu z tvého staršího pákového, stejně jako z různých alternativ (aeropress, frenchpress, filtr, mocca) a až našetříš na espresso mašinu tak vše půjde lehce.
Pokud koupíš třeba Silvii tak budeš mít slušný stroj ale budeš se trápit s mletím a následně třeba kanálkováním (velké částice i prachové) a kdoví čím co se tu dá dočíst. A když ti přijde návštěva, tak si hodíš mašli
