Mám otázku, na ktorú nie je asi ľahká odpoveď, ale aký automat na kávu na doma..aby bolo espresso aspoň piteľné , ked nie chutné..Moja predstava je mať doma auomatický kávovar, kvoli jednoduchosti obluhy mojou drahou polovičkou.
V práci mám pákovú Gaggiu aj s mlynčekom ale to je na ňu komplikované. Spotreba kávy je povedzme 5 šalok denne, cez víkend 10. Cenová hranica cca 500 - 600€. To nie je veľa, ale myslím, že dať 1600€ na doma je veľa. Skúšal som piť kavu z roznych automatov po návšťevách a vždy je to taka "vodička" oproti pákovemu espressu..Ale tak uz z princípu mi je jasné, že káva, ktorá sa extrahuje 8 sekund aj taká bude..
Niekto tu radil Saeco Royal Gran Crema, jeho cenu by som možno prežil, ale sa mi zdá trošku veľký. Trošku niečo menšie...
Alebo kúpiť Nespresso a piť kapsuolú kávu ? Tam je obrovskou výhodou jednoduchosť obsluhy a Nespresso kapsule sú pre mna z výberu všetkch kaspul nabližšie ku káve.
Verím, že táto téma pomôže viacerím pri rozhodovaní..
Automat na doma
Pravidla fóra
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
- OndraMikus
- více pokročilý
- kávovar: Carimali Alfa
- mlýnek: Mazzer mini electronic-A, Rancilio rocky
Re: Automat na doma
V práci máme Jura a je to v pohodě. Konkrétně Jura ENA Micro 9, ale myslím, že je jedno jaký model to bude. Zásadní je jaké kafe do toho nasypeš. Kafe je z toho samozřejmě řídké, ale při vhodném výběru zrn chutná celkem dobře. No...nechce se manželka naučit dělat espresso? Vypadá to jak ohromná věda, ale vůbec není. Kdyby si koupil kávovar s volumetrikou a věděla jak dlouho je potřeba aby se kávovar nahříval, tak pak hlídá už jen hrubost mletí a je šťastná.
Kávovar: Carimali Alfa
Alternativy: Chemex CM-8A | Hario V60-01 | Aeropress | 3x Moka konvička (100 ml, 150 ml, 250 ml) | 1L Frenchpress | Džezva 320 ml | Hario Wood Neck DPW-1 | Bonavita immersion dripper | Hario Vaccum pot NXA-5 | Kalita wave 185
Mlýnky: Mazzer mini electronic-A | Rancilio rocky SD | Porlex Mini
.....a mnoho dalších kávových serepetiček.....
Alternativy: Chemex CM-8A | Hario V60-01 | Aeropress | 3x Moka konvička (100 ml, 150 ml, 250 ml) | 1L Frenchpress | Džezva 320 ml | Hario Wood Neck DPW-1 | Bonavita immersion dripper | Hario Vaccum pot NXA-5 | Kalita wave 185
Mlýnky: Mazzer mini electronic-A | Rancilio rocky SD | Porlex Mini
.....a mnoho dalších kávových serepetiček.....
- johneer
- více pokročilý
- kávovar: Rancilio Silvia BC PID, Aeropress, Puck-Puck
- mlýnek: Rancilio Rocky doserless, 1Zpresso JX-PRO
Hledal bych automat, který má širší možnosti nastavení mlýnku. V kombinaci s nastavením dávky se pak dá přimět stroj k pomalejšímu průtoku. Upřímně, zkoušel jsem to několikrát a nikdy se mi to úplně nepovedlo, ale každé přiškrcení průtoku tak, aby to nevychrstlo decku za 10s je k dobru věci. Prý existují stroje, které jsou schopny skutečného espressa, ale předpokládám, že cena bude jinde.
- tomikn
- kávovar: Rancilio Silvia PID BunaCafé edice
- mlýnek: DF64, Rancilio Rocky Doserless
Já mám doma pákovku a manželka (která to s ní neumí) používá Nespresso. Jednoduchý kávovar od nich je levný. A spokojený jsme oba.
Tomáš
To nespresso asi bude najschodnejšia cesta...Ale kávu mám dobrú, čerstvu od pražiara kúsok odo mna, tak rad by som ostal u tej kávy. Pákovka doma je nepriechodná, detaily hádam nemusím vysvetlovať. Ale aj tak by som najradšej išiel cestou automatu. Takže budem pozerať taký, čo má najvačšie rozpätie nastavenia mlýnku. A ten aký ? keramicky, alebo ocelový ? či je to jedno ?
- Muzzy
- kávovar: Carimali Alfa
- mlýnek: La San Marco SM 90
Doma mam pakovku a v praci stroj na E.S.E. pody, tece z toho celkem prijatelna kava za rozumnou cenu a odpad temer zadny na rozdil od kapsli...
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 1 Odpovědi
- 10342 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Dabass