Eureka Mignon Silenzio/Perfetto/Specialita' (2018)
Pravidla fóra
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
- puschpull
- silně pokročilý
- kávovar: Gaggia Classic (+ PID)
- mlýnek: Fiorenzato F5 GT, Gaggia MDF
Re: Eureka Mignon Silenzio/Perfetto/Specialita' (2018)
Máme velký dům. Nyní má tady v podstatě každý z nás dvou (manželka a já, naše děti už mají své domácnosti) dvě podlaží pro sebe (sklep, přízemí, patro a podkroví). Řekl bych, že na slušné bydlení je to tak akorát.
)

- MirekCek
- více pokročilý
- kávovar: Lelit PL41TEM, AP
- mlýnek: Eureka Mignon, Porlex mini
puschpull píše:Máme velký dům. Nyní má tady v podstatě každý z nás dvou (manželka a já, naše děti už mají své domácnosti) dvě podlaží pro sebe (sklep, přízemí, patro a podkroví). Řekl bych, že na slušné bydlení je to tak akorát.)

- raszbo
- kávovar: Rancilio Silvia V3
- mlýnek: Eureka Mignon
Zdravím,
také jsem zakoupil v Itálii (cca 10 tis. s daní, dopravou a pojištěním) Eureka Mignon Silenzio.
Měl jsem před tím Eureku Mignon MKII (asi měsíc), než jsem ho poslal na reklamaci (vada z výroby). Takže můžu srovnávat.
Mé postřehy k Euréce Silenzio:
- Velmi tichý (tišší mlýnek už snad ani koupit nejde, oproti předchozí verzi je to markantní rozdíl)
- Krásně se to sype, nedělá vůbec žádně hrudky (zatím), není třeba vůbec dělat WDT
- Rychlejší mletí
- Větší hooper
- V hooperu nejsou takové ty chrániče co se za nich zachytávaly zrníčka, můžete tak mlet i jednu dávku, všechno padá rovnou ke kamenům
- nedělá bordel kolo mlýnku, sype se to přímo krásně do sítka
- S timerem jde namlet i 20g v pohodě na jedno stisknutí
Fakt se to nedá ani porovnávat, je to o třídu prostě lepší mlýnek. Zvláště to nehrudkování a krásné plynule sypání kávy ze zobáku.
+ koupil jsem ho ještě levněji než starého Mignona tady v ČR. Přišel za 3 dny DHLkem.
také jsem zakoupil v Itálii (cca 10 tis. s daní, dopravou a pojištěním) Eureka Mignon Silenzio.
Měl jsem před tím Eureku Mignon MKII (asi měsíc), než jsem ho poslal na reklamaci (vada z výroby). Takže můžu srovnávat.
Mé postřehy k Euréce Silenzio:
- Velmi tichý (tišší mlýnek už snad ani koupit nejde, oproti předchozí verzi je to markantní rozdíl)
- Krásně se to sype, nedělá vůbec žádně hrudky (zatím), není třeba vůbec dělat WDT
- Rychlejší mletí
- Větší hooper
- V hooperu nejsou takové ty chrániče co se za nich zachytávaly zrníčka, můžete tak mlet i jednu dávku, všechno padá rovnou ke kamenům
- nedělá bordel kolo mlýnku, sype se to přímo krásně do sítka
- S timerem jde namlet i 20g v pohodě na jedno stisknutí
Fakt se to nedá ani porovnávat, je to o třídu prostě lepší mlýnek. Zvláště to nehrudkování a krásné plynule sypání kávy ze zobáku.
+ koupil jsem ho ještě levněji než starého Mignona tady v ČR. Přišel za 3 dny DHLkem.
Naposledy upravil(a) raszbo dne pát 05. říj 2018 10:39:10, celkem upraveno 2 x.
- MirekCek
- více pokročilý
- kávovar: Lelit PL41TEM, AP
- mlýnek: Eureka Mignon, Porlex mini
Cim to, ze nektere Eureky delaji hrudky? Jak pise raszbo, uz to nove stroje nedelaji..
Diky
Diky
- romankegl
- kávovar: LM Micra
- mlýnek: DF 83
Ahojte, zacinam tez premyslet ze si poridim nektery z Mignonu, prikladam se k Perfetto nebo Specialita. Nasel jsem teto slovensky eshop, nema s nim nekdo zkusenosti? Ceny ma lepsi nez na it eshopech https://www.coffegarden.sk/search-engin ... ledatjak=2
- slavoo
- začátečník
- kávovar: QM Alexia EVO
- mlýnek: Eureka MIGNON SILENZIO black matt
Mám nový Silenzio cca 4 mes. používania a stala sa mi taková vec že sa mi totálne ucpala výpust kde vypadáva namletá káva. Najprv som si nevšimol resp. by ma ani nenapadlo že je to možné. Kamene zo začiatku mleli prázdno až sa zastavili akoby sa zasekli. Myslel som si zo začiatku že sa kúsli kvôli nejakému uvoľnenému dieli alebo kamienok v káve. Kamene som rozobral a vyčistil a hriadeľ išla pekne volne tak som to poskladal a znovu nasypem kávu a nič. Kávu nemelie. Potom pozriem pozorne výusť pre namletú kávu a celá bola poriadne netlačená a plná kávy. Ostrým špajdlom som ju doslova doloval ako tam bola netlačená ako kameň a vypadlo z toho tunela min. 30g kávy. Je to vôbec možné aby sa to takto dokázalo samo upchať ? Máte stým podobné skúsenosti treba u iného fresh mlynčeka ?
- wejda
- kávovar: Rancilio Silvia
- mlýnek: Hario Skerton
Ahoj, vybírám mlýnek zatím se plácám s ručním Hario Skerton. Líbí se mi Eureka Mignon
důvody podle důležitosti:
1) Freshový mlýnek
2) Tichý
3) Stepless
4) Vzhled - hezký a kompaktní
5) Timer s možností deaktivace
Rozhoduju se jestli verze Silent nebo Specialita.
můj pohled na tyto modely
Silent:
+ neobshuje elektroniku tudíž by mohl déle vydržet
+ malinko tišší
+ vejdu se do limitu 10 000 kč
- nastavení timeru asi nebude moc přesné
Specialita
+ větší mlecí kameny (nevím jestli rozdíl bude 5mm znát)
+ povedený timer, jemné ladění s možností přerušení a pokračování
- vyšší cena
- elektronika může časem odejít
Výše uvedené informace jsou moje názory které vyplinuly z YT, z fóra a specifikací.
Prosím o zhodnocení mého pohledu na věc
důvody podle důležitosti:
1) Freshový mlýnek
2) Tichý
3) Stepless
4) Vzhled - hezký a kompaktní
5) Timer s možností deaktivace
Rozhoduju se jestli verze Silent nebo Specialita.
můj pohled na tyto modely
Silent:
+ neobshuje elektroniku tudíž by mohl déle vydržet
+ malinko tišší
+ vejdu se do limitu 10 000 kč
- nastavení timeru asi nebude moc přesné
Specialita
+ větší mlecí kameny (nevím jestli rozdíl bude 5mm znát)
+ povedený timer, jemné ladění s možností přerušení a pokračování
- vyšší cena
- elektronika může časem odejít
Výše uvedené informace jsou moje názory které vyplinuly z YT, z fóra a specifikací.
Prosím o zhodnocení mého pohledu na věc
Kávovary: Kenwood kMix ES 20, Gaggia Classic, Rancilio Silvia(současný)
Mlýnky: Hario mini a Hario Skerton
Mlýnky: Hario mini a Hario Skerton
- mab
- nováček
- kávovar: Profitec pro300, aeropress, moka konvička, filtr
- mlýnek: Rancilio Rocky, Nuova Simonelli MDX, ceramill
Není nutné timer přeceňovat. Každou kávu meleš jinak dlouho, dokonce i u stejné kávy postupem času musíš změni jemnost mletí a tím i čas.
Přesný ukazatel je jedině váha anebo to časem budeš mít v oku.
Přesný ukazatel je jedině váha anebo to časem budeš mít v oku.
- stanislav
- kávovar: Lelit PL62W Mara
- mlýnek: Eureka Mignon Silenzio
Já třeba vzal nové Silenzio, protože nehrudkuje a nemá žádné displeje a extra fičůry navíc, které by se mohly časem pokazit. Navíc displej je dotykový, nechce se mě řešit další "uťapaný" zobrazovač. Mlecí kameny jsou sice o chlup menší, ale těch 5mm díru do světa v domácích podmínkách neudělá. Timer nepoužívám, je tam ten mechanický, no nepoužíval bych jej ani kdyby byl digitální. Naopak jsem si teda za "ušetřené" peníze připlatil za nerez verzi Silenzia a vedle kávovaru vypadá nádherně. Jinak jeho tichost je návyková a nehrudkování jakbysmet 
Jinak, co jsem se dozvěděl až po nákupu, tak ty dvě meziverze mezi tou mou, nejnižší a tou nejvyšší, mají nějaké easy nastavení hrubosti mletí, které se teda liší tím, že ta korunka je barevná a je na ní vyznačen typ nápoje a to se mě třeba vůbec nelíbí, zbytečná ptákovina, no zase pro lidi co často střídají typ mletí, tak to může být okej, ale pokud někdo mele jen na espresso, tak to je zbytečné a moc barevné.

a poslední zásadní rozdíl je, že držák na páku má nastavitelnou výšku, takže je "handsfree" pro naprostou majoritu pák na trhu, opět, v domácích podmínkách nic důležitého.

Jinak, co jsem se dozvěděl až po nákupu, tak ty dvě meziverze mezi tou mou, nejnižší a tou nejvyšší, mají nějaké easy nastavení hrubosti mletí, které se teda liší tím, že ta korunka je barevná a je na ní vyznačen typ nápoje a to se mě třeba vůbec nelíbí, zbytečná ptákovina, no zase pro lidi co často střídají typ mletí, tak to může být okej, ale pokud někdo mele jen na espresso, tak to je zbytečné a moc barevné.

a poslední zásadní rozdíl je, že držák na páku má nastavitelnou výšku, takže je "handsfree" pro naprostou majoritu pák na trhu, opět, v domácích podmínkách nic důležitého.
- fazolejh
- kávovar: Lelit PL92T Elizabeth
- mlýnek: Niche Zero
romankegl: Zkoušel jsi ten e-shop coffeegarden? Také tam mám něco vyhlídnuté... 

- romankegl
- kávovar: LM Micra
- mlýnek: DF 83
Nakonec jsem ho koupil primo z Italie od Bertazzofood, ale s coffeegarden uz tu nekdo objednaval a nebyl zadny problemfazolejh píše:romankegl: Zkoušel jsi ten e-shop coffeegarden? Také tam mám něco vyhlídnuté...
- martinovic
- více pokročilý
- kávovar: Lelit Bianca, Lelit Elizabeth, LaPavoni Professional postmil
- mlýnek: Kafatek Flat SSP, DF64 + SSP MP, Ceado E37j, Comandante NB
Kupoval som mignon specialita z coffeegarden, vsetko prebehlo bez problemov, obchod odporucam.
- Ondrejst
- kávovar: Kenwood kmix
- mlýnek: Hario mini slim plus
Taktiež coffegarden spokojnosť
- RRR1970
- kávovar: DeLonghi eco 310,Rancilio Silvia
- mlýnek: Iberital challenge,Eureka Mignon Specialita 17NX Black
Taktiež nákup Eureka Mignon Specialita 17NX Black.....v coffegarden ,skvelá komunikácia , úplná spokojnosť.
-
- začátečník
- kávovar: Lelit Bianca V3, Moccamaster One Cup, Gaggia Classic + PID
Mám černý Mignon Silenzio od dubna 2018, z Bertazzofood (doprava zdarma, pojištění zboží v ceně), jeden z prvních co vůbec byly. Na lince vypadá moc pěkně, bordel se pod ním nedělá (pokud ho neudělám já), mele fakt potichu, jsem s ním moc spokojený. Ale jiný elektrický jsem neměl, i když melu už možná 8 let - takže srovnávat nemůžu. Každopádně bychh koupil znovu.
- Lukas77
- kávovar: Rancilio Silva BC PID
Ahoj.
A jak je na tom základní model Manuale oproti vyšším? Cenově je níže a za 260 euro i s poštovným se zdá super.
A jak je na tom základní model Manuale oproti vyšším? Cenově je níže a za 260 euro i s poštovným se zdá super.
- martinovic
- více pokročilý
- kávovar: Lelit Bianca, Lelit Elizabeth, LaPavoni Professional postmil
- mlýnek: Kafatek Flat SSP, DF64 + SSP MP, Ceado E37j, Comandante NB
nemá časovač (ani digi ani mechanicky), motor, kamene, nastavenie hrúbky je rovnaké.
- Lukas77
- kávovar: Rancilio Silva BC PID
Ahoj,
neměli by jste prosím někdo návod k Eureka Mignon Silenzio? Zatím jsem ho na webu nenašel a od BunaCafe v krabici nebyl.
Někde jsem tu tuším viděl možnost stáhnout to ne moc hezké barevné rozčlenění nastavování hrubosti mletí. Alespoň pro začátek.Hodilo by se i počítadlo kompletnícho otočení, protože pokud mi to někdo "schválně" rozštěluje, tak bude peklo to znovu nastavit.
Děkuji
neměli by jste prosím někdo návod k Eureka Mignon Silenzio? Zatím jsem ho na webu nenašel a od BunaCafe v krabici nebyl.
Někde jsem tu tuším viděl možnost stáhnout to ne moc hezké barevné rozčlenění nastavování hrubosti mletí. Alespoň pro začátek.Hodilo by se i počítadlo kompletnícho otočení, protože pokud mi to někdo "schválně" rozštěluje, tak bude peklo to znovu nastavit.

Děkuji
- Ondrejst
- kávovar: Kenwood kmix
- mlýnek: Hario mini slim plus
Mám specialita a nemyslím si, že je taký problém to nadstaviť. veď spravíš kafčo a vieš cca kde si 

- luubaan
- kávovar: ECM mechanika IV slim
- mlýnek: EUREKA SPECIALITA 65
Zdravím,
Nevím zda mám vzít silenzio nebo specialita?
Co ta elektronika v něm vydrží to něco?
Nevím zda mám vzít silenzio nebo specialita?
Co ta elektronika v něm vydrží to něco?
ECM MECHANIKA V SLIM + EUREKA SPECIALITA 65