No tak po mnoha letech spolehlivého provozu mám závadu. Nedopouští se mi voda do bojleru. Napřed jsem myslel, že blbne OPV, protože voda místo do bojleru šla do odpadu hned z OPV, tak jsem ho dal pryč, ale tím to nebylo. Mám tam manometr a když se zapne dopuštění, tak tlak je na max a voda z nádobky vůbec neubývá.
Ovšem zajimavé je, že když pustím výdej vody ze sprchy, tak normálně teče a ubývá i v nádobce na vodu. Sice jsem Alfu sám repasoval, ale dělal jsem to podle fotek jak cvičená opice. bohužel moc technicky zdatný nejsem. Tušíte kde by mohl být háček? Díky
EDIT: Tak jsem se fakt zamyslel a už mám nápad. Problém bude asi v oblasti rozdělovače vody. Páč okruh kávy pře výměník má svou cestu a ten funguje. Na zavápění to úplně nevidím a tak přichází do hry elektroventil na rozdělovači. Má on na starost tady to doplnění?
Alfa - problém s doupouštěním vody do bojleru
- dslecinka
- více pokročilý
- kávovar: Hario V60
- mlýnek: Mahlkönig/Ditting EK10
Re: Alfa - problém s doupouštěním vody do bojleru
vadnej ventil dopousteni boileru a nebo nejaka trubka za nim ucpana.
- papun
- silně pokročilý
- kávovar: Carimali Alfa
- mlýnek: Ascaso i-sttel
Ventil je venku. Vezmu ho zítra do práce elktrikářům. Nicméně, když jsem na cívku připojil napětí, tak pořád šlo přes dírku s tím ,,ventilkem" uvnitř volně hýbat, což by ukazovalo na to, že cívka je vadná ne?
Nicméně jsem měřil odpor cívky a naměřil jsem ho stejný jako u druhého ventilu co odpouští přetlak z páky. Jo a mělo by při zapojení toho ventilu být šlyšet cvaknutí nebo tka něco?
Nicméně jsem měřil odpor cívky a naměřil jsem ho stejný jako u druhého ventilu co odpouští přetlak z páky. Jo a mělo by při zapojení toho ventilu být šlyšet cvaknutí nebo tka něco?
- dslecinka
- více pokročilý
- kávovar: Hario V60
- mlýnek: Mahlkönig/Ditting EK10
ventil pri sepnuti vetsinou cvakne - civka odtahne jadro ventilu a je to slyset. pokud ho mate venku a pri pripojeni napeti necvaka, je mrtvej.
jestli cvaka, je problem jinde (rele na desce rizeni, trubky).
sorry, tohle se na dalku diagnostikuje fakt blbe.
jestli cvaka, je problem jinde (rele na desce rizeni, trubky).
sorry, tohle se na dalku diagnostikuje fakt blbe.
- papun
- silně pokročilý
- kávovar: Carimali Alfa
- mlýnek: Ascaso i-sttel
Je mi jasné, že na dálku na prd. No v jednotce sepne relátko, které si pustí dopouštení vody - v té chvíli jde na cívku napětí. To jsem měřil.
Vše směřuje k tomu, že cívka je mrtvá. Tak pořád je to asi ta lepší varianta.
Vše směřuje k tomu, že cívka je mrtvá. Tak pořád je to asi ta lepší varianta.