Začínám být trochu nešťastný jaké mám používat množství kávy a jakou použít misku/páku. Mám odvařeno něco přes půl kila kávy, zatím vše PC, takže začátečník.
Snažil jsem se přečíst maximum a každý den čtu další příspěvky na fóru, ale nějak se mi nedaří dobrat výsledku. Resp. nevím jaký volit správný postup byť vše asi hodně záleží na každém co si zvolí…
Používám Gaggia Classic s PID a preinfusí + Ascaso i-steel. Mám originální páku s dvouvýpustí, jednu páku bez dna a jedno a dvou porcovou originální misku.
Nemám ani tak problém, že bych nebyl schopný uvařit pitelnou kávu, ale slušného výsledku dosahuji hlavně u páky bez dna, která se mi i líbí, že na ní člověk vidí, že utampoval rovnoměrně a je celkově taková čistá, sympatická. Do dvouporcové misky tady potom dávám 16g kávy.
Vše je potom docela slušné. Výsledek u Prima Presso třeba tady:
http://www.primacafe.cz/primafrm/viewto ... 4&start=40
Problém mám s tím, že na jednu porci je 16g docela hodně. Párkrát jsem zkusil jednoporcovou misku, ale s tou vůbec nejsme kamarádi, protéká mi bokem, možná mám nevhodný pamper.
Řešení je dvouvýpusť, ale mám pocit, že originální natéká nerovnoměrně. Možná to hrotím, ale když se dívám jak mi natéká káva do dvou skleněných šálků, vidím, že káva teče nerovnoměrně a mám s tím dost silný psychický problém

Nerad bych šel cestou používání jedno i dvou porcové misky a střídat je. I dle zkušeností taky na fóru vidím, že je nereálné používat tyto obě se stejnou hrubostí a mění hrubost podle misky mi přijde zbytečné.
Další problém je, že když dám do dvouporcové misky těch 16g, tak se mi suchá káva dotýká sprchy, což by dle informací tady z fóra neměla kvůli rovnoměrnému protlačení vody pákou. Na druhou stranu mě napadla varianta, že dám do dvouporcové misky třeba 12g a budu toto používat jako jednu dávku a dvě kávy vařit sólo. Toto mi nejde, protože jsem zjistil, že pod nějakých 14-15g už kávu nestlačím, protože se tamper nevejde hlouběji do misky… Je tato cesta vůbec správná? (12g do dvouporcové).
Jedná se mi o to, jestli mám kupovat nový tamper, kovou (třeba i precizní) misku, novou páku s dvouvýpustí nebo by stačila jenom samotná dvouvýpusť která bude přesnější a bude fungovat rovnoměrnějí?
Děkuji za Vaše odpovědi a omlouvám se, že jsem se tak rozepsal…