Zdravím všechny,
po repasi kávovaru jsem se trochu zaměřil na chuť vody a překvapila mne kovovost získaná
klasickým změkčovačem i gumový odér získaný novou tlakovou hadicí, kterou jsem připojil
kávovar ke změkčovači.
Známý který holduje čaji mi doporučil české filtry dionela, které jsou sympatické
regenerací filtrů (nevyhazují se jako profi brity) a vyhrály dtest "třetích" kohoutků (beru s rezervou...).
Pro zapojení do tlaku je ale vhodná jejich větší verze filtru Dionáta s poměrně vysokou vstupní investicí
cca 12 tis - následně ale pak už jen 2,5 tis každé dva roky za filtr. Nemáte prosím někdo zkušenosti
s použitím ke kávovaru? Vcelku mne překvapilo, že jsem tu nenaše zmínku o tomto českém výrobci.
Díky za případné info!
České filtry dionela a dionáta
Pravidla fóra
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
- dslecinka
- více pokročilý
- Příspěvky: 300
- Registrován: pát 17. dub 2015 16:29:56
- bydliště: Londýn, UK
- kávovar: Hario V60
- mlýnek: Mahlkönig/Ditting EK10
Re: České filtry dionela a dionáta
"Neovlivňuje přirozené (přírodní) minerální složení vody"
takze je to jenom obrovskej kus aktivniho uhli. jak mate tvrdou vodu?
takze je to jenom obrovskej kus aktivniho uhli. jak mate tvrdou vodu?
- xyendax
- Příspěvky: 30
- Registrován: úte 19. dub 2011 0:24:16
- bydliště: Praha 9
- kávovar: La Cimbali Bistro (r.v. 1992)
- mlýnek: Quamar Q50 S
Re: České filtry dionela a dionáta
... vcelku měkkou, 1,13. Uprmíně nemyslím, že bych potřeboval vodu nějak výrazně změkčovat,
jeslti se nepletu, tak jistá tvrdost je i pro chuť kávy důležitá. Jen si říkám, když mi nechutná
voda ani z kohoutku, ani z měkčovače ani ze samotného kávovaru asi tam bude vliv i chuť kávy
a mohl bych s ní něco udělat. Když jsem měl ještě Gaggia Classic používal jsem konvici Brita,
ale teď mám velký kávovar připojený na vodovodní řad a rád bych vyřešil i vodu z kohoutku.
Ta mi chutná jen když jí natočím do karafy a nechám pár hodin odstát
jeslti se nepletu, tak jistá tvrdost je i pro chuť kávy důležitá. Jen si říkám, když mi nechutná
voda ani z kohoutku, ani z měkčovače ani ze samotného kávovaru asi tam bude vliv i chuť kávy
a mohl bych s ní něco udělat. Když jsem měl ještě Gaggia Classic používal jsem konvici Brita,
ale teď mám velký kávovar připojený na vodovodní řad a rád bych vyřešil i vodu z kohoutku.
Ta mi chutná jen když jí natočím do karafy a nechám pár hodin odstát
