Nemusím tu hadičku hned nutně řezat. Otevřu to a uvidím, jak to tam vypadá, změřím odstup hadiček.
Nevím, co myslíš rovnoměrnou extrakcí ... množství, barva atd. Barvu vidím i bez nahý páky, množství kávy se trochu zvětší v momentě, kdy najednou zesvětlá.
Cooling flush právě nedělám, protože bych si zchladil vodu ještě víc. Sice na začátku je moc horká, potom zas moc chladná, ale pořád lepší, než s cooling flushem - to jsem dřív dělal. Je jasný, že když nedělám flush a voda je na začátku moc horká, to zesvětlání musí logicky přijít - protože i kdyby byl všechno správně, tak horká voda z toho po chvíli už téct nemůže. Ale prostě teče to moc světlý pak a odpovídá tomu i chuť.
Nemyslím si, že je cesta měnit hladinu vody v boileru. Já nemám problém s tím, že by na začátku extrakce byla teplota nízká, ale že pak skokově rychle klesne. Samozřejmě, ten pokles teploty nemám změřený, ale pokud by k němu nedocházelo, pak ovlivnění teploty změnou množství vody v bojleru stejně nedává smysl.
Další věc je, jestli je hadička snadno vyměnitelná a sehnatelná. Pokud jo, tak jsem v pohodě. Když ne, pak si samozřejmě dvakrát rozmyslím, než ji zkrátím.
Kdyby měl někdo na půjčení teploměr do páky, klidně to zkusím :D Na druhou stranu máš pravdu, že něco na tom je, minimálně mi to může napovědět. Nemáš tip na nějaké levné řešení?