Problémy s odvzdušněním a s vodou
Pravidla fóra
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
Problémy s odvzdušněním a s vodou
Prosím,mohl by mi někdo popsat, jakým postupem odvzdušnit kávovar ARIETE 1315? Dostal jsem ho,a předchozí majitel ho použil jen párkrát. Jenže, když doliji vodu do nádobky, a má se odvzdušnit,nevím jestli dělám vše dobře. Neni mi to z návodu jasné. Má se otevřít ventil na boku proti směru hodinových ručiček na páru, aby se dostal vzduch z potrubí. Ale jen se ozve zvuk,jako když běží čerpadlo na prázdno,když stisknu knoflík Kafé. Proto ho nepouštím delší dobu,jen jsem to zkusil krátce. Když dohřeje vodu, jde z kliky pára,tedy topí. Do nádoby pro vodu jsem zacvakl menší filtr se změkčovačem, ale byl k tomu ještě jeden takový jakoby filtr, kde je uvnitř hadička,nemá tam patřit tohle a ne ten filtr se změkčovačem?? Prosím,kdo má ARIETE 1315 Café ROma, ať mi poradí, jsem úplný začátečník, děkuji. Můžete i rovnou na mail: celeborn@volny.cz
- VeruSKa
- začátečník
- kávovar:
- mlýnek:
Re: Problémy s odvzdušněním a s vodou
no já arietku mám ale neodvzdušňovala jsem, to mi dělali v servisu takže s tím vám bohužel neporadím.
návod říká:
Stiskněte hlavní spínač (10). Rozsvítí se
kontrolka (11). Otočte přepínačem vody
/ pára na zásobníku (14) proti směru
hodinových ručiček a současně stiskněte
spínač (8) pro průtok vody - nechte
tak systém odvzdušnit a odtéci vodu,
která může být zachycena v systému
kávovaru. Nechte odtéci vodu v objemu
alespoň jednoho šálku. Potom uzavřete
odtok vody přepínačem(14) ve směru otáčení
hodinových ručiček.
čísla popisují jednotlivé části kávovaru v obrázku
jinak návod jsem neměla tak mám jen ten co je na internetu a tam je vše namalované i popsané, patří tam rozhodně katexový filtr... (v návodu na straně 4 v pravé dolní části) jinak vám bohužel pomoci neumím
návod říká:
Stiskněte hlavní spínač (10). Rozsvítí se
kontrolka (11). Otočte přepínačem vody
/ pára na zásobníku (14) proti směru
hodinových ručiček a současně stiskněte
spínač (8) pro průtok vody - nechte
tak systém odvzdušnit a odtéci vodu,
která může být zachycena v systému
kávovaru. Nechte odtéci vodu v objemu
alespoň jednoho šálku. Potom uzavřete
odtok vody přepínačem(14) ve směru otáčení
hodinových ručiček.
čísla popisují jednotlivé části kávovaru v obrázku
jinak návod jsem neměla tak mám jen ten co je na internetu a tam je vše namalované i popsané, patří tam rozhodně katexový filtr... (v návodu na straně 4 v pravé dolní části) jinak vám bohužel pomoci neumím
VeruSKa
Díky za pomoc. Mám také tenhle návod, a postupuji stejně jako i vy. Po stisknutí toho tlačítka 8 mi však voda neteče, jen se ozývá takové TRRRRRRR, jako když jde naprázdno čerpadlo. Nevím zda mám tohle tlačítko chvíli podržet a pak by to začlo téci. Nic ale neteče. A vám teče voda okamžitě? Odkud vlastně má vytékat? Z toho sýtka,pod které se dává taková ta pánvička,co se tam zacvakne?
A ten filtr jak říkáte katexový - to je tos tím hnědým jakoby cukrem?? Ale zajímalo by mne, na co byl ten druhý jaokoby filtr.....s tou hadičkou a přepadem uvnitř. Máte to také??
A ten filtr jak říkáte katexový - to je tos tím hnědým jakoby cukrem?? Ale zajímalo by mne, na co byl ten druhý jaokoby filtr.....s tou hadičkou a přepadem uvnitř. Máte to také??
- VeruSKa
- začátečník
- kávovar:
- mlýnek:
no tak tlačítka jsou vymačkávací - zmáčku, teče, zmáčku podruhé, neteče, držením nic neurychlíte. Doporučuju pročíst fórum abyste aspoň zjistil co je hlava kávovaru, páka, sítko a tak.
rozhodně tím sobě jen pomůžete
ano, katexový je ten s náplní, to druhé, co popisujete, nevím co je, já mám kávovar z druhé ruky, je možné že něco nemám, ale pokud to není v návodu tak vám neporadím. Koukněte do návodu co by to "s tou hadičkou a přepadem uvnitř" mohlo být.
ale až budu doma, kouknu se ... co by to mohlo být...pokud máte foťák (aspoň v mobilu) zkuste to vyfotit a dát sem, třeba to někdo identifikuje
PS: čerpadlo dělá zvuky, ale jak popsat a rozlišit ty "normální" a "naprázdno" fakt nevím

ano, katexový je ten s náplní, to druhé, co popisujete, nevím co je, já mám kávovar z druhé ruky, je možné že něco nemám, ale pokud to není v návodu tak vám neporadím. Koukněte do návodu co by to "s tou hadičkou a přepadem uvnitř" mohlo být.
ale až budu doma, kouknu se ... co by to mohlo být...pokud máte foťák (aspoň v mobilu) zkuste to vyfotit a dát sem, třeba to někdo identifikuje

PS: čerpadlo dělá zvuky, ale jak popsat a rozlišit ty "normální" a "naprázdno" fakt nevím
VeruSKa
- primacafe
- Administrátor
- kávovar: Carimali ALFA
- mlýnek: Carimali Junior
U tohoto kávovaru je v nádobce na vodu zasunutý filtr na vodu. Může se stát, že tento filtr vodu nepropustí do čerpadla. Filtr by měl být celý mokrý. Než budete kávovar zapínat filtr v nádobě namočte a do zásobníku z vodou dejte maximum vody. Potom kávovar zapněte (čerpadlo). Jestliže nic. Tak to bude asi problém č.2 podle toho jak popisujete, že kávovar nebyl dlouho používaný. Není to nic mimořádného, u tohoto čerpadla se stává, že zaschne. Někdy pomůže čepadlo mockrát za sebou vypnout a zapnout rychle za sebou. Zaschlé jádro se někdy uvolní. Samozřejmě musí být v kávovaru voda. Když ani toto nepomůže, je potřeba čerpadlo zapnout a tlakem vody do sání čerpadla se snažit mu pomoci. Když ani to né, tak potom asi servis. Pokud si na rozdělání kávovaru netroufnete sám.
Filtr v nádobce je katexový a regenerace se provádí obyč. kuchyňskou solí.
Filtr v nádobce je katexový a regenerace se provádí obyč. kuchyňskou solí.
mlýnek: Gaggia MDF, LaCimbali MD6, Rancilio MD50/AT, La SanMarco, LaCimbali HR Automatico Silver, Carimali Junior
Co z toho, že zítra bude líp, pokaždé když se probudím, tak je dnes.
--------------------------------------------------------
kávovar: Gaggia Classic, Saeco Family xxxx, Rancilio S27, LaCimbali M25 Leader, Allegro espresso, Miklos (Rega), Faema Zodiac, Carimali Alfa
mlýnek: Gaggia MDF, LaCimbali MD6, Rancilio MD50/AT, La SanMarco, LaCimbali HR Automatico Silver, Carimali Junior
dobry den,
tak jsem si minuly tyden koupila ariete cafe roma 1315...mam stejny problem jako pan vyse v diskuzi. Jen mam problem jeste ten, ze v baleni kavovaru (uplne noveho) nebyl zadny filtr na zmekceni vody...a tak muj dotaz je: bude kavovar fungovat, pokud v nadobce na vodu zadny filtr nebude? volala jsem do eshopu, kde jsem kavovar poridila a na reklamacich mi oznamili, ze maji info od vyrobce, ze tam zadny filtr nema byt.. No kazdopadne bod cislo 1 v navodu je, zasunte filtr na zmekceni vody do nadobky na vodu????
Kazdopade kavovar mi na lince stoji uz paty den a akorat jsem naslehala mleko...nejde odvzdusnit a ani presso uvarit...proste je to draha ozdoba kuchyne....muzete mi poradit?
igi
tak jsem si minuly tyden koupila ariete cafe roma 1315...mam stejny problem jako pan vyse v diskuzi. Jen mam problem jeste ten, ze v baleni kavovaru (uplne noveho) nebyl zadny filtr na zmekceni vody...a tak muj dotaz je: bude kavovar fungovat, pokud v nadobce na vodu zadny filtr nebude? volala jsem do eshopu, kde jsem kavovar poridila a na reklamacich mi oznamili, ze maji info od vyrobce, ze tam zadny filtr nema byt.. No kazdopadne bod cislo 1 v navodu je, zasunte filtr na zmekceni vody do nadobky na vodu????
Kazdopade kavovar mi na lince stoji uz paty den a akorat jsem naslehala mleko...nejde odvzdusnit a ani presso uvarit...proste je to draha ozdoba kuchyne....muzete mi poradit?
igi
- primacafe
- Administrátor
Píšete, že jste našlehala mléko (kolikrát?). Když šlo šlehat mléko (předpokládám, že párou z kávovaru), tak musí být v bojleru voda. To znamená, že tam už byla a další pára vám z kávovaru už nepůjde. Nedo vám čerpadlo vodu do bojleru dodává a potom je všechno v pořádku. Jak odvzdušňujete, jak jste poznala že nejde odvzdušnit?
kávovar: Gaggia Classic, Saeco Family xxxx, Rancilio S27, LaCimbali M25 Leader, Allegro espresso, Miklos (Rega), Faema Zodiac, Carimali Alfa
diky za odp.
popisi vam postup:
tak po spusteni 3tim tl. zleva pustim kavovar, pote zmacknu 2he tl. zleva a zaroven otocim vpravo z boku koleckem proti smeru hodinovych rucicek. Z trubicky na paru jde para a krapet kapa voda...vse dle navodu. Jenze v navodu pisi, ze mam nechat odkapat alespon hrnek, aby doslo k odvzdusneni...nakapala jsem max. pul cm vody a kavovar rval, jakoby se mel rozpadnout.tak jsem to radeji vypla...z navodu neni jasne za jakou dobu je kavovar odvzdusneny. No a kdyz chci spustit prekapavani, tak naplnim filtr mletou kavou (zatim), zatahnu zleva do prava a spustim take druhe tl. zleva.nic se nedeje, vubec nic...jen potom v tom filtru se mi zda, ze je kava takova vysusena???
a co ten filtr na zmekceni vody, nevite, zda je soucasti balen kavovaru nebo se dokupuje zvlast?
dekuji vam mnohokrat, jsem uplne nastvana a bezradna...
igi
popisi vam postup:
tak po spusteni 3tim tl. zleva pustim kavovar, pote zmacknu 2he tl. zleva a zaroven otocim vpravo z boku koleckem proti smeru hodinovych rucicek. Z trubicky na paru jde para a krapet kapa voda...vse dle navodu. Jenze v navodu pisi, ze mam nechat odkapat alespon hrnek, aby doslo k odvzdusneni...nakapala jsem max. pul cm vody a kavovar rval, jakoby se mel rozpadnout.tak jsem to radeji vypla...z navodu neni jasne za jakou dobu je kavovar odvzdusneny. No a kdyz chci spustit prekapavani, tak naplnim filtr mletou kavou (zatim), zatahnu zleva do prava a spustim take druhe tl. zleva.nic se nedeje, vubec nic...jen potom v tom filtru se mi zda, ze je kava takova vysusena???
a co ten filtr na zmekceni vody, nevite, zda je soucasti balen kavovaru nebo se dokupuje zvlast?
dekuji vam mnohokrat, jsem uplne nastvana a bezradna...

jo a mleko se mi podarilo naslehat jednou
- primacafe
- Administrátor
K filtru vám neřeknu takto na dálku jestli je v nádobce jeho přítomnost pro funkci nutná. Kávovar jsem viděl jen jednou a to na chvilku. Jestli měl být při koupení kávovaru u dodávky i filtr? Také vám jednoznačně neodpovím. Jde o to jestli výrobce něco nezměnil a filtr v konstrukci třeba nevynechal. Nevím. Jednoznačně se však musí voda z nádobky na vodu dostat do kávovaru, to by snad měl být vidět. Jestli nebrání nic tomu aby čerpadlo z nádržky vodu mohlo nasávat, potom je to z velkou pravděpodobností problém zde Uvedený jako problém č.2
Jestliže postupujete podle návodu kde je odvzdušnění popsané dost jasně, měla by při odvzdušňování z trubičky na horkou vodu (páru) vytékat souvisle voda pod tlakem.
Nevím jaký máte návod ke kávovaru, ale v návodu který je dostupný zde, je popsaný postup při vkládání filtru do nádobky z vodou. Podle toho jakou verzi kávovaru máte je z návodu jasné, že by u kávovaru filtr měl být.
Nabízí se myšlenky, že si ho prostě někdo nechal. Na druhou stranu by však byl hloupý, kdyby si nechal filtr který způsobí nefunkčnost kávovaru.
Jestliže postupujete podle návodu kde je odvzdušnění popsané dost jasně, měla by při odvzdušňování z trubičky na horkou vodu (páru) vytékat souvisle voda pod tlakem.
Nevím jaký máte návod ke kávovaru, ale v návodu který je dostupný zde, je popsaný postup při vkládání filtru do nádobky z vodou. Podle toho jakou verzi kávovaru máte je z návodu jasné, že by u kávovaru filtr měl být.
Nabízí se myšlenky, že si ho prostě někdo nechal. Na druhou stranu by však byl hloupý, kdyby si nechal filtr který způsobí nefunkčnost kávovaru.