Espresso STENZZA ELECTRONIC CE 4600

problémy (všeho druhu) s kávovarem, první pokusy, nastavení
Pravidla fóra
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.

Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code

* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
Odpovědět
Pa-well
mlýnek:

Espresso STENZZA ELECTRONIC CE 4600

Příspěvek od Pa-well »

Máte někdo zkušenosti s výše uvedeným kávovarem?

Popis přístroje:
- tlak 18 barů
- dva dávkovače na jeden či dva šálky kávy s integrovaným Cream System-om pro lepší apěnění
- automatická kontrola teploty
- protiodkapávací systém
- tryska na horkou vodu, napěnění mléka pro cappuccino či ohřev tekutin
- DDS systém automaticky snižuje tlak po přípravě kávy a zanecháva odpadovou kávu suchou
- automatické vypnutí šetří energii
- elektronické ovládání funkcí se světelnou signalizací
- zvuková signalizace ohřátí přístroje a dokončení přípravy kávy
- QSD (Quiet System Device) systém používá velmi tiché čerpadlo
- možnost použití kávy v E.S.E. balení nebo mleté kávy
- nastavení výšky vývodu kávy
- Twin Coffee"" systém zabezpečuje rovnoměrné dávkovaní kávy pro dva šálky
- manuální nastavení množství vody pro jeden šálek
- nádrž na vodu o objemu 1,2 l
- ohřevná plotýnka na šálky
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
pedro13
více pokročilý
kávovar:
mlýnek:

Re: Espresso STENZZA ELECTRONIC CE 4600

Příspěvek od pedro13 »

Kdysi jsem měl na tento presovač zálusk,myslím že měl navíc nějaký display,vypadal velmi efektně.Pak jsem ale někde na netu na něho četl dosti zdrcující kritiku nějakého majitele,tak jsem ho zavrhl.
Ale je už to nějaký čas tak nevím kde to bylo,musel bych googlovat.
Coffee Machine: Isomac TEA, Tecnosystem Magic , Other Scrap - Cafetiere Pezzetti, Clever Dripper, French Press, Aeropress
Grinder: Anfim Best , Anfim KS, Wega Max 6.4/Compak K6, Hario Mini Mill, Temp :)
Roaster: UPK
Pa-well
mlýnek:

Příspěvek od Pa-well »

Tak můj "absťák" ;) po pressu byl asi tak silný a finance omezené, že jsem se nakonec rozhodl DNES tento stroj v akci v Tescu za 3999,- Kč koupit... Zatím není potvrzený zár.list, tak pokud objevím něco zásadního, co by mi vadilo, tak ho snad budu moci vrátit... Samozřejmě v kratší době...Ne po půl roce... Jak říkali... Zatím jsem měl dva nejlevnější pákové stroje, oba dřív nebo později "odešly"... Horší byla ta poslední zkušenost... SEVERIN 5981 snad nevydržel ani dva roky a záruční list ne a ne najít... :cry: V této cenové kategorii se snad ani nevyplatí oprava... a ten první už si nepamatuju, ale snad také SOLAC, ten vydržel něco málo přes dva roky, ale do poslední chvíli byl celkem bez problému... Je to už několik let...

Ovšem zatím jsem zkoušel na novém stroji SOLAC CE 4600 preso z mleté kávy, poté i s napěněným mlékem, zatím jsem docela spokojen... Tento stroj je označen jako poloautomat, chce to pozorně nastudovat návod... Uvidím, jak se bude chovat dál... Napíšu více... Docela mě překvapilo, že ač na fotkách vypadá "plastově", tak většina pláště je kovová...Tak mi držte palce... ;)
primacafe
Administrátor
kávovar: Carimali ALFA
mlýnek: Carimali Junior

Příspěvek od primacafe »

Jak se k tomu dostanete, tak sem napište jak si přístroj stojí. Taky by mě zajímalo co je u něj poloautomatického.
mlýnek: Gaggia MDF, LaCimbali MD6, Rancilio MD50/AT, La SanMarco, LaCimbali HR Automatico Silver, Carimali Junior
hnup
silně pokročilý
kávovar:
mlýnek:

Příspěvek od hnup »

A mohli by ste pridať aj nejaké fotky, celkom by ma zaujímalo, ako to funguje, keďže prístroj sa tvári ako bezpákový.
Doteraz som bol hlúpy... Ale teraz u mňa nastal obrat o 360 stupňov.
primacafe
Administrátor
kávovar: Carimali ALFA
mlýnek: Carimali Junior

Příspěvek od primacafe »

Já jsem se dnes na to díval v Makru. Je to zajímavá konstrukce. Ale protože u něho nebyly misky nebo co se vkládá dovnitř, tak jsem si nemohl udělat celkový obrázek o funkci. Ale jinak zajímavý a domnívám se, že užitečnější jak Dolce Gusto. Princip lisování kávy, jako v kávových automatech Saeco (asi i jiných)
mlýnek: Gaggia MDF, LaCimbali MD6, Rancilio MD50/AT, La SanMarco, LaCimbali HR Automatico Silver, Carimali Junior
Pa-well
mlýnek:

Příspěvek od Pa-well »

Tak musím říct, že zatím jsem s přístrojem spokojen. Kupoval jsem si ho hlavně kvůli espressu a to umí znamenité. Hlavně tedy z čerstvě namleté kávy. Mlýnek samozřejmě nemá, ten mám zvlášť. Byly přibaleny vzorky porcované kávy, dva různé druhy po třech kusech a nic zvláštního... Čerstvě namletá, je čerstvě namletá. V čem spočívá poloautomatika? Asi v tom, že si zvolíte velikost kávy /tedy množství protlačené vody/, stisknete tlačítko a sám se vypne. Hlídá minimální hladinu vody v zásobníku. Pokud požadované množství vody není, nezapne čerpadlo. Káva se jen do misek nasype /menší, větší/ a na to vnější madlo je uvnitř napojen "spařovač" (teď se omlovám, ale nenapadá mě nic vhodnějšího) 8-) kterým se se káva po sklopení madla upěchuje a pak z něho vychází i voda. Slabší to bude s napěněním mléka, taková kouzla jako nedávno ukazovali v televizi s tím asi nenadělám, nicméně si myslím, že na "ohromení" návštěvy pěna stačí... ;)
Odpovědět

Zpět na „ke kávovaru - pákovému“