Tak jsem na vážkách zda ECM CASA V nebo raději připlatit za ASCASO UNO steel .
Případně co doporučite maximálně do 25 tis. ?
Lelit mne svým zpracováním ( v kategorii do cca. 25 tis. ) příliš neoslovil.
ECM vs. ASCASO
Pravidla fóra
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
- Mandragora
- Příspěvky: 4
- Registrován: stř 23. bře 2022 20:34:59
- bydliště: Olomoucký
- kávovar: Delongi
- mlýnek: Krups
- Sam
- začátečník
- Příspěvky: 79
- Registrován: sob 02. črc 2011 22:30:46
- bydliště: Vamberk
- kávovar:
- mlýnek:
Re: ECM vs. ASCASO
Pokud vám jde o rychlost připravenosti kávovaru k vaření espressa od jeho zapnutí, tak v tom vede ascaso a to diametrálně, cca 5min Steel VS. cca 30min Casa. To je asi ten největší rozdíl. Pokud by šlo o zpracování tak ECM kvalitní bytelné nerez plechy, oproti tenkým plechům ascasa a jeho plastového driptraye s méně šťastně vyřešeným vývodem 3W ventilu. Dále na Ascasu není extrakční manometr ale teploměr. Ono toho je více na delší povídání, ale tady je to spíše o preferencích. Každopádně stejně důležitý je také mlýnek.