Bylo detekováno blokování reklam: Naše webové stránky je možné provozovat díky zobrazování online reklamy našim návštěvníků. Zvažte prosím podporu tím, že na našem webu deaktivujete blokování reklam.
Tak som dnes vyskúšal pod (Lavaza) v single sitku a pohoda, crema bola .
Takže moja polovička je nadmieru spokojná že si môže bez žložitej prípravy urobiť espresso sama.
Ja som taký ten onééé, snob čo si kúpil Silviu a potom si na nej robí samé šunty a patoky .
Však sa chystám, až bude čas si objednať niečo z primacafe.
Zase tak moc času nemám,byl jsem nějakou chvíli v Mnichově a taky se kouknout na Petru Veselou a její mistrné rozetky. Výše řečené lze brát jako " řečnické srovnání při disputaci na agóře", nicméně jakmile zjistím, kdo je "za pákou stroje", testnu to. Ale už jsem dřív něco podobného zkoušel s kávou od mého minulého dodavatele a rozdíl mezi profi mašinou (výrobce ani typ si nepamatuji, ale byla to tmavě vínově hnědočervená dvoupákovka) a mou minulou zoufalou hrůzou s vyměněnými miskami a jiným čerpadlem ( se podrž, měl jsem AEG asi 10 let staré ) byl tak deset procent navrch pro profi stroj. Akorát kolem AEG jsem musel skoro tančit obřadní tanec, aby se z něj něco slušného vymáčklo, s tím druhým to šlo snadno a lehce ( i když slečinka za barem dokázala i z mojí kávy vymáčknout nepitelnou břečku, ale zase byla velmi krásná - ta slečinka pochopitelně).
Začal ma na Silvii hnevať ventil na paru. Na začiatku chodil hladko a vpohode. Teraz cítim v jeho chode také trnutie, a začal zľahka prepúšťať. Asi čas na výmenu tesnenia?
Ak by niekto pls. vedel dať link na shop s ND na Sylviu bol by som povďačný.
Dík.
Našťastie paroventil sa momentálne umravnil asi to bolo spôsobené nejakou nečistotou.
-------------------------------------------------------- kávovar: Gaggia Classic, Saeco Family xxxx, Rancilio S27, LaCimbali M25 Leader, Allegro espresso, Miklos (Rega), Faema Zodiac, Carimali Alfa mlýnek: Gaggia MDF, LaCimbali MD6, Rancilio MD50/AT, La SanMarco, LaCimbali HR Automatico Silver, Carimali Junior
Aké máte skúsenosti s originál single miskou dodávanou so Silviou? Ja som skúšal vypilovať techniku s bottomles pákou ale ako som sa neskôr dočítal aj na
, tak táto miska je naozajstnou skúškou a bez lepšieho mlynčeka ako je Rocky (alebo aspoň bez jeho úpravy) to asi ani nejde.
Ak sa Vám ale s tou single miskou darí skúste sem napísať koľko gramov kávy používate a prípadne nejaké ďalšie poznatky/rady.
Myslím si že je úpne na prd... , zrejme preto že chceli vyrobiť kombináciu single/pod v jednom, a preto to nie je ono.
Ja preto idem objednať solo single a solo pod misku.
V jednom návode k Silvii som čítal niečo takéto (bolo to po maďarsky): "single misku zelenáč odlož čo najďalej a po mesiacoch cvičenia ju môžeš vyskúšať." Takže zatiaľ používam iba double, aj keď skúšal som aj single misku a nebolo to až také zlé. Keď som sám robím si vlastne doppio, 2x30ml za 30 sekúnd do jednej šálky a som celkom spokojný. Neviem či je tá single miska vyslovene zlá; skôr si myslím, že je ešte citlivejšia na správnu dávku kávy. A preto si dobrý výsledok žiada ešte viac úsilia. Tým chcem povedať, že aj s originálnou single miskou sa dá urobiť dobré espresso.
Už jsem to zde někde dřív psal, že singl miska ze Silvie není to pravé ořechové. Teď dělám převážně z dvojité a když musím náhodou ze singlu, tak si připadám jak jelito. Ale jde to při troše pečlivosti zvládnout. Dávám do ní 9g, ale bacha, je to horní hranice devíti gramů na mojí váze, takže spíš deset. Tampuji konvexem. Měl jsem půjčenou jinou od Primacafe a bylo to nesrovnatelně lepší, akorát už nejde sehnat a ani nevím, co to bylo za typ. Hodně se podobal té z Domobaru co má nafocenou Maroslav. Nicméně i s orig. singlem to jde, třeba ta crema, co mám v avataru, je dělaná na singlu,ale to jsem se hodně snažil.
Pokud někdo vygooglil nějakou jinou singl misku, kterou moudří rádcové na zahraničních fórech doporučují a bude ji objednávat, rád se přidám. Upřednostnil bych lehce větší, tak 10-11g. Ale fakt teď nemám moc času na netu hledat recenze Silviiných misek, takže se velmi rád s někým svezu.
Je nějaký vývoj v singl miskách pro Silvii? Bude někdo objednávat jinou? Teď jsem si zase musel dělat z orig. singlu a byl jsem na infarkt.
Má-li někdo tip na to, kde sehnat jinou,lepší (horší snad už není) sem s ním. Dik!!!