pokud moje teorie selže je jedno který stroj koupíte

dobré kafe závisí hlavně na surovině

edit/ ale hrubost a stroj jsou také důležité - to jsem možná až moc odsunula
Přetlakové sítko vypadá tak, že má dvojité dno - ve spodním dně je jedna miniaturní dírka, v horním je hodně miniaturních dírek. Z toho jasně plyne, že není pravda, že by čištění přetlakového sítka bylo náročné. Ono to jednoduše vůbec nejde, jediná možnost, jak takové sítko "vyčistit" je koupit nové a vyměnit.slunce píše: Dobrý den, uvažuji o koupi Zelmru Maestro 13Z012 nebo Rowenty ES 620020 nebo DeLonghi EC 410.
-Zajímalo by mě, jestli pěna vytvořená pressovačem Zelmer 13Z012 vydrží po celou dobu pití nebo jak dlouho vůbec vydrží.
-Potom by mě ještě zajímalo jak je to s čistěním sítek u Zelmeru. Na tomto fóru jsem se dočetla, že Zelmer má přetlaková sítka s dvojím dnem a že se obzvášť špatně čistí. Tak by mě zajímalo, jestli je to opravdu tak velký problém ho vyčistit.
-Poslední dotaz bych měla ohledně toho jaká káva se dá použít v Zelmeru 13Z012. V návodě na stránkách Zelmeru jsem se dočetla, že se má použít jemně mletá káva. Jsem totální neznalec kávy a ani nevlastním mlýnek na kávu. V obchodě jsem se dívala na klaciské mleté kávy (Jacobs, Dadák, Tchibo...) a všude je napsané jen "mletá káva", ale člověk se nedozví jestli jemně, hrubě nebo jak. Zajímalo by mě, jestli jdou tyto "obyčejné" kávy v tomto presovači použít. Není mi ani jasné proč je důležité hrubost mletí. Pokud by byl kávovar na kávy s hrubým mletím, tak chápu, že nemůžu použít jemně mletou kávu, protože by nejspíš "propadla" sítkem. Ale proč nemůže u Zelmeru 13Z012 použít kávu hrubě mletou?
Jak vypnutý? Pokud ten digitální verk něco ukazuje, tak vypnutý néjni ... je v nějakém stand by režimu, což znamená, že tam teče proud nejspíš přes nějaké trafo, a to hřeje. Šoupnul bych před to kolíbkový spínač a vypínal bych to jím, pokud to nemá vlastní.aniel píše:No bohuzial, pristroj je vypnuty a ono to stale rovnako silno hreje, zbytocne mi to len zerie prud...
Kdyby byl řádně přečten návod, vědělo by se, že kávovar je ještě hodinu po použití v režimu "čekání". Po hodině se přepne do "stand by", čímž se vypne topná soustava kávovaru. Po dalších 26 hod. se kávovar automaticky vypne! Toť návod, str. 26, druhý sloupek uprostřed (slovenská verze).aniel píše:Ach jaj ludia,
ad1: Navod som precital poriadne, nie je to tam...
ad2: Pristroj vypnuty povazujem za vypnuty tlacitkom, cize displej zhasne, a ukazuje len hodinky
ad3: To zohrievanie musi byt samostatne, pretoze aj ked vypnuty 3 dni vkuse, tak ta platna hore je horuca
ad4: Rada, ze vypni to z prudu, mi je na prd, prave toto nechcem, pretoze potom stale musim nastavovat hodinky, ale koniec koncov mi nic ine neostava...