Zdravim, po par dnoch hrania sa s Delonghi ec 190 som prisiel na to, ze videjko ktore je tu zverejnene mi moc k dobrej kave nepomohlo... Kavu som natlacal ako pan na videu, po vlozeni paky do kavovaru mi z dierok vyliezlo par kvapiek niecoho co pripominalo stary olej

Mozno na hrubsie pomleta kava a je po mazute

Kavu som kupil v metre Lavazza 100% arabica, pani co mi pristroj v predajni predvadzala z nej vytvorila celkom chutnu kavu s celkom peknou penou okolo 0,5 cm. Na to ze nemala kavu pomletu v mlynceku tesne pred extrakciou celkom slusny vykon. (kava bola z dozy uz pomleta predajcom) Mne sa zatial nepodarilo ani takyto vysledok z toho isteho vzorku kavy. Necakal som zazraky, ale s vami natocenym videom ako ma spravne presso vyzerat sa porovnavat nemozem. Kava mi vyteka spociatku cierna a zlatisty krem az par sekund pred koncom, ked uz extrakciu ukoncijem, co vytvori len taky jemny penovy film. Kavu som teda prestal natlacat, len zarovnam vrsok a jemne stlacim. Co ma potesilo na kavovare tejto znacky a vcene lowendov, ze aj ked som prietok uplne upchal natlacenou zmesou kavovar okolo hlavy nepusta tlak a kavovar netecie ako "cednik" z kazdej strany....

To je dobre znamenie, nie?