jak jsem slíbíl zde : http://www.primacafe.cz/primafrm/viewto ... f=24&t=686 tak také plním

Mám tu čest si již 2 dny hrát s tímto kávovarem a protože se nejedná o první epresso, tak mohu i trošku srovnávat.
Ale od začátku...
Objednal jsem si tento kávovar na kavovary.cz a dodání trvalo 4 dny. Po rozbalení krabice mě zarazilo snad jen to, že kávovar byl mokrý. Ale nikde žádne poškození ani nebyl cítít kávou. Takže budu věřit tomu, že byl pře odesláním testován. V balení jsem našel manuál, kávovar, těžkou kovovou páku, 4 misky, odměrku kávy a pěchovadlo.
Ihned jsem tedy vše zapojil a začal testovat. První změnou oproti původnímu Solacu je, že ohřev trvá déle, ale hlavně se ohřívá i páka. V manuálu se píše, že celý proces trvá asi 6 minut, ale řekl bych, že je to rychlejší. Další příjemné zjištění bylo, že ačkoliv Solac prý používá nějakou super technologii tichého čerpadla QSD, Gaggia je podstatně tižší a nic tu nedrnčí. Po ohřátí páky s prvním sítkem jsem použil kávu Segafredo Intermezzo, dal jednu odměrku, napěchoval a výsledek byl hrůza. Chuť výborná, ale žádná pěna, jen černá voda. Zkusil jsem použít druhé sítko a dal více kávy. Výsledek byl o malinko lepší, ale nedovolil bych se to někomu podat. Rozbalil jsem tedy kávu Gaggia a pokus opakoval. Opět drobné zlepšení, ale rozhdoně žádný zázrak. Zkusil jsem tedy opět více kávy (skoro 2 odměrky) a více napěchovat. Opět drobné zlepšení, ale někde je stále chyba. Podle obsahu páky po použití si myslím, že je káva příliš hrubě namletá. Solac používal sítko s tryskou, takže to udělalo pěnu i z vody. Tady je opravdu znát, že je to kávovar pro umělce, co se nebojí experimentovat a jsou ochotni tomu věnovat nějaký čas a peníz.
Byl jsem tedy s pokorou donucen vytáhnout sítko CREMA, protože po vypití testovaných káv bych už asi v živote neusnul a hlavně se podobné pokusy lehce prodražují.
Naplnil jsem tedy sítko, cca 3 lžičky kávy a výsledek byl ohromující. Káva s nádhernou pěnou a výraznou chutí. Bohužel jsem nestihl proces zaznamenat a při opakování už to nebylo úplně ono. Přesto bych to hodnotil jako dobrou kávu.
Úplně nakonec jsem zkusil napěnit mléko. A to je kapitola sama pro sebe. Solac pěnu udělal vždy, ale trvalo to dlouho a výsledek se ani trošku nepodobal tomu, co dělá tento kávovar. Gaggia dělá opravdu nádhernou pěnu a to dokonce i z mléka 1,5% tuku. Jediným neduhem je, že při této akci protéká voda přes páku a dělá to nepořádek. Na druhou stranu je vidět, že zde někdo přemýšlel, protože celá miska kávovaru se dá odejmout a krásně opláchnout. Navíc podložka pod hrnek není z leštěného nerezu, takže po prvním použití není plná škrábanců.
Závěrem musím říci, že mě ještě čeká dlouhá cesta, ale budu věřit, že s pomocí všech, kteří jsou na tomto fóru to bude o dost snadnější. A abych vás nepřipravil o to nejlepší, umístil jsem fotky a videa zde: (adminem smazán nefunkční odkaz na
Kód: Vybrat vše
http://www.edisk.cz
Má to 300MB, ale při dnešní kvalitě linek to máte doma dříve, než připravíte presso

Případné rady a návrhy prosím dejte do původního příspěvku, abychom nezaplácali sekci hodnocení komunikací na deset stran.
Přeji všem krásnou neděli u dobré kávy.
admin: protože se stávají odkazy mimo naše stránky nefunkční, je rozumné ukládat soubory zde na primacafé, třeba ZDE