Indonesie Jáva
Pravidla fóra
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
-
- silně pokročilý
- kávovar: Gaggia Evolution
- mlýnek: Gaggia MDF
Indonesie Jáva
Vůně této kávy je plně kávová, mírně silnější. Chuť je plně kávová, s malou stopou karamelu a kořenitosti, zcela bez kyselosti. Hořkost je spíše průměrná. Obsah kofeinu průměrný, pěna kvalitní. Po přidání mléka a cukru kávová chuť nezmizí, lehounce vystopí kořenitost.
Latté: Plně kávová s mandlovým tónem.
Osobní poznámka: Jedinečná kávová káva bez kyselosti. Zařazujuji do oblíbených
Latté: Plně kávová s mandlovým tónem.
Osobní poznámka: Jedinečná kávová káva bez kyselosti. Zařazujuji do oblíbených
- Maroslav
- více pokročilý
- mlýnek:
Re: Indonesia Jáva
Tato káva mi přišla jedním slovem výborná. Nenašel jsem v ní ani náznak kyselosti. Má lehce kořeněnou plnou chuť a je tak akorát hořká.
Nikdo nemá absolutní pravdu, ale každý má právo na vlastní názor.
tak tady souhlasím s popisem u kávy-jemná a vyvážená plná chuť.
-
- silně pokročilý
- kávovar:
- mlýnek:
Káva s plným tělem, příjemnou kávovou vůní. Chuťově je nejblíže hořké silné čokoládě, hodně výrazná a rozpoznatelná káva. Bez sebemenšího náznaku acidity, na rozdíl od složitějších káv v ní nerozeznávám širší spektrum chutí, hořká čokoláda převažuje a zůstává na jazyku dlouho po dopití. Ideální na ranní kávovou rozcvičku.
- hnup
- silně pokročilý
- kávovar:
- mlýnek:
Ďakujem mill, už dlhšie som hľadal správne slová k tejto káve a už nemusím - pod Tvoje hodnotenie sa bez výhrad podpisujem.
Doteraz som bol hlúpy... Ale teraz u mňa nastal obrat o 360 stupňov.
Udělala jsem kritickou chybu a nenamlela si kafe na dovolenou. Takže po týdnu pití všelijakých lepších a horších patoků (dlouhá to doba) konečně domácí káva a zrovna Jáva - výborná, plná, zkrátka mňam. Nic jí nechybí ani nepřebývá. Tato káva bude jedna z jistot v nákupním košíku.
Doplněno: Teď používám Jávu do směsí a po vybavení si svých prvních pocitů z ní a po zkušenostech se směsima má Jáva u mne malou chybičku na kráse - jen tak čistá je pro mně až příliš silná.
Doplněno: Teď používám Jávu do směsí a po vybavení si svých prvních pocitů z ní a po zkušenostech se směsima má Jáva u mne malou chybičku na kráse - jen tak čistá je pro mně až příliš silná.
- ringo
- více pokročilý
- kávovar:
- mlýnek:
Jak již bylo napsáno, káva je beze stopy kyselosti, silně čokoládové chuti, výborná.
Ideální pro pití bez mléka, a to i pro slečinky - hořkost je taková zaoblená, žádné ostré chuti ani vůně. Na patře mi ještě dlouho zůstával příjemný čokoládo-mandlový dozvuk (jestli tam měl být, nevím
).
Mléčná pěna chuť a aroma této kávy velmi rychle zabíjí. Nezpěněné mléko překvapivě o něco méně.
Ideální pro pití bez mléka, a to i pro slečinky - hořkost je taková zaoblená, žádné ostré chuti ani vůně. Na patře mi ještě dlouho zůstával příjemný čokoládo-mandlový dozvuk (jestli tam měl být, nevím

Mléčná pěna chuť a aroma této kávy velmi rychle zabíjí. Nezpěněné mléko překvapivě o něco méně.
... a to jste ještě nebyli v Železném Brodu.
- Zizass
- více pokročilý
- kávovar: Bezzera.UNICA.PID
- mlýnek: Compak.K3.Touch.Advanced
Tato káva je úplně jiná, u mně přišla na řadu po Colombii ,potřebovala jemnější mletí,zdá se býti nejsladší kávou ,co jsem pil.Ještě ale musím doladit přípravu k dokonalosti.
Určitě to bude výborná káva,ale na moje chuťové buňky lépe zapůsobila Brazílie Facenda Capim Branco ,nebo zmiňovaná Colombia Madellin Supremo. (zatím)
Určitě to bude výborná káva,ale na moje chuťové buňky lépe zapůsobila Brazílie Facenda Capim Branco ,nebo zmiňovaná Colombia Madellin Supremo. (zatím)

- pajo
- více pokročilý
- kávovar:
- mlýnek:
K tejto kave nieje co dodat, ziadna kyslost, minimalna horkost. Sladka kava, s dostatocnou silou. Vyborna, presne podla mojej chuti.
Po afrických peckách sa dostavil stav vyššej lahodnosti. Oproti brazilkám je i tak ostrejšia, ale chutná. Priradila by som ju tak niekde do stredu medzi zabijákov a vystajlované paničky. 

- Redmann
- silně pokročilý
- kávovar: Gaggia Baby Twin, Clever Dripper, Bialetti, FP
- mlýnek: Mahlk. Vario Home, Porlex
Ostrejšia kávová chuť, oriešková dochuť, Výraznejšia káva, viac mi chutí pri jemnejšom namletí - keď pomaličky nakvapká sirup do šálky.
- czhawk
- více pokročilý
- kávovar: Rancilio SILVIA
- mlýnek: Rancilio ROCKY
Re: Indonesie Jáva
Tato káva mi poněkud zamotala hlavu. Plná a jemná kávová chuť silně připomínající hořkou čokoládu. Pokud mi tento pocit přetrvá i po další objednávce, zařadím si ji mezi oblíbené stálice "Colombia Medellin Supremo" a "Brasil Morgiana Bella Giana".
Mimo to je výborná i s cukrem, nebo jako cappuccino. Tuto kombinaci ocení zejména dámská návštěva.
Zamotala hlavu proto, že před ní prošla (mlýnkem, kávovarem a rodinou) "Hawaii Peaberry" a mé první myšlenky, které prošly mou kávou ovlivněnou hlavou byly: "ježíšmarjá ta káva byla asi při polepení a balení zaměněna".
Asi mé nejistotě pomohl i optický vjem zrna, které bylo barevně i velikostně dost podobné.
Každopádne tato káva rozhodně ANO !!!
Mimo to je výborná i s cukrem, nebo jako cappuccino. Tuto kombinaci ocení zejména dámská návštěva.
Zamotala hlavu proto, že před ní prošla (mlýnkem, kávovarem a rodinou) "Hawaii Peaberry" a mé první myšlenky, které prošly mou kávou ovlivněnou hlavou byly: "ježíšmarjá ta káva byla asi při polepení a balení zaměněna".

Každopádne tato káva rozhodně ANO !!!
- primacafe
- Administrátor
- kávovar: Carimali ALFA
- mlýnek: Carimali Junior
Taková byla u nás včera.
Jemná, lehce do kysela, nic výrazného. Dlouho příjemně doznívající neobtěžující kyselost.
Oddychová káva pro toho kdo očekává (potřebuje) jemně nakyslou kávu v těle.
Jemná, lehce do kysela, nic výrazného. Dlouho příjemně doznívající neobtěžující kyselost.
Oddychová káva pro toho kdo očekává (potřebuje) jemně nakyslou kávu v těle.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
mlýnek: Gaggia MDF, LaCimbali MD6, Rancilio MD50/AT, La SanMarco, LaCimbali HR Automatico Silver, Carimali Junior
Co z toho, že zítra bude líp, pokaždé když se probudím, tak je dnes.
--------------------------------------------------------
kávovar: Gaggia Classic, Saeco Family xxxx, Rancilio S27, LaCimbali M25 Leader, Allegro espresso, Miklos (Rega), Faema Zodiac, Carimali Alfa
mlýnek: Gaggia MDF, LaCimbali MD6, Rancilio MD50/AT, La SanMarco, LaCimbali HR Automatico Silver, Carimali Junior
- OndraMikus
- více pokročilý
- kávovar: Carimali Alfa
- mlýnek: Mazzer mini electronic-A, Rancilio rocky
Výborné! Pění, jak urvaná. Jedna z nejlepších káv co jsem měl v životě. Velmi mi vyhovuje ta chuť, kterou bych popsal jako šťavnatou, hořkou a kořenitou. Za mě je velice vhodná na každodenní pití.
Kávovar: Carimali Alfa
Alternativy: Chemex CM-8A | Hario V60-01 | Aeropress | 3x Moka konvička (100 ml, 150 ml, 250 ml) | 1L Frenchpress | Džezva 320 ml | Hario Wood Neck DPW-1 | Bonavita immersion dripper | Hario Vaccum pot NXA-5 | Kalita wave 185
Mlýnky: Mazzer mini electronic-A | Rancilio rocky SD | Porlex Mini
.....a mnoho dalších kávových serepetiček.....
Alternativy: Chemex CM-8A | Hario V60-01 | Aeropress | 3x Moka konvička (100 ml, 150 ml, 250 ml) | 1L Frenchpress | Džezva 320 ml | Hario Wood Neck DPW-1 | Bonavita immersion dripper | Hario Vaccum pot NXA-5 | Kalita wave 185
Mlýnky: Mazzer mini electronic-A | Rancilio rocky SD | Porlex Mini
.....a mnoho dalších kávových serepetiček.....