Četl jsem teď ve fóru něčí příspěvek, (zjednodušeně) že nastavuje na světleji pražené kávy vyšší teplotu, aby nebyla moc kyselá a na tmavěji pražené nižší, aby nebyla moc hořká. To jsem taky s velkým úspěchem zkusil (a budu muset časem koupit kávovar s PID), u mě jde ale teplota snížit pouze odpuštěním trochy vody. To jsem dělal do šálku, abych ho zároveň nahřál, ale všiml jsem si, že ikdyž voda vypadá na první pohled čistá, v šálku je hromada bordelu, nějakých zbytků kávy. Tak jsem odpouštěl a odpouštěl, prolil jsem jím třeba litr vody, než smetí zmizelo.
No a udělám nové espresso a situace je znova úplně stejná

Nestačí trochu odpustit, skoro se toho nedá zbavit, musím jím prolít fakt hodně vody, což nemůžu přece dělat po každé kávě.
Je to závada? Jak se toho zbavit?
