Četl jsem teď ve fóru něčí příspěvek, (zjednodušeně) že nastavuje na světleji pražené kávy vyšší teplotu, aby nebyla moc kyselá a na tmavěji pražené nižší, aby nebyla moc hořká. To jsem taky s velkým úspěchem zkusil (a budu muset časem koupit kávovar s PID), u mě jde ale teplota snížit pouze odpuštěním trochy vody. To jsem dělal do šálku, abych ho zároveň nahřál, ale všiml jsem si, že ikdyž voda vypadá na první pohled čistá, v šálku je hromada bordelu, nějakých zbytků kávy. Tak jsem odpouštěl a odpouštěl, prolil jsem jím třeba litr vody, než smetí zmizelo.
No a udělám nové espresso a situace je znova úplně stejná
![Překvapený :o](./images/smilies/icon_e_surprised.gif)
Nestačí trochu odpustit, skoro se toho nedá zbavit, musím jím prolít fakt hodně vody, což nemůžu přece dělat po každé kávě.
Je to závada? Jak se toho zbavit?
![Obrázek](https://thumb.ibb.co/iQPz4c/6233_CC8_E_7478_45_B8_AAA4_32_CF4_F113_BBC.jpg)