Jinak co jsem vypozoroval, tak rozdíly mezi 700,730,750 jsou následující:
700 - základní model
730 - má navíc časovač (což já osobně považuji za zbytečnost)
750 - nemá parní trysku, místo toho má speciální kapučinátor, který je integrovaný - zřejmě má i druhou páku na E.S.E. (u 730 nevím, ale 700 jí nemá) - a tady já bych měl strach, abych nemusel více čistit než si užívat kávy.
Takže k tomuto modelu po pár dnech mohu říci následující:
- disco crema - nejprve jsem měl strach, že to udělá řídké napěnění, ale pěna je krásně hustá a dlouho vydrží.
- vzhledově vypadá robusně a kvalitně (lépe než na reklamních obrázcích)
- pěchování kávy pomocí integrovaného tamperu není moc praktické a už koukám, kde bych sehnal "externí".
- dávkovač kávy dle návodu (káva zarovnaná) dá slabě pod 7gr. a je co dělat, aby se do menšího sítka všechna vešla (ale je to o cviku a už si na to pomalu zvykám)
- co jsem si všiml, tak při silnějším dotahování páky se jakoby zahýbe celý vnitřek stroje, jakoby ty plasty kolem byli jen taková skořápka chycená k vlastnímu tělu někde jedním šroubkem.
Přiložený obrázek presíčka je z modrého jacobse už trochu vyčpělého, ale přesně takovou pěnu to udělá i z kávy přímo pro espresso (Douwe Egberts Espresso z Tesca) - už se těším, jak po novém roce koupím nějakou kávičku tady

Jinak tato mašinka nahradila mého starého Philipse (asi 13 let), co už neměl ani teplotu ani tlak takový jaký by to chtělo. Po pár dnech spokojenost - za dalších pár dní bych ještě doplnil nějaké foto s dalšími postřehy.
ze svého starého philipse si ponechám mističky, protože jsou poctivé se všemi dírkami a je to pak přesně stroj pro moji potřebu - udělá pěkné a docela dobré kafe i z laciných káv koupených v marketech, tak udělá dobré kafe i z lepšího materiálu.