Pokusy s hrubostí mletí, dávkováním a dobou spařování došly až k výsledku na obrázku - kávy je víc, než by mělo (odhadem 40ml), pěna je sice slušná (hustá, vysoká 5-7mm), ale světlá. Káva je chuťově dost hořká a není dost plná, pocitově je vydatně kofeinová... Když jsem zkusil zjemnit mletí, káva už netekla souvislým proudem, spíš odkapávala. Možná jsem ale kromě toho dal i větší množství. Zatím ale měním příliš mnoho proměnných zároveň, takže musím jednu ustálit a měnit ostatní. Vzhledem k tomu, že nemám přesnou váhu, použiju jako etalon množství dodanou odměrku (budu dávat vždy stejně) a ustálím nastavení jemnosti mletí. Zatím se na Variu pohybuju ve třetím stupni presa (třetí zhora) a v detailním nastavení na 85% k jemné straně.
Podle fotek, jak má vypadat Prima presso, se mám ještě co učit

A ještě obligátní dotaz na závěr: přemýšlím správným směrem, nebo jsem úplně mimo ? Klidně mě pokopněte, ať jsem na další večerní zkoušení o něco chytřejší...