DELONGHI EC 410
Pravidla fóra
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
DELONGHI EC 410
Zvažuji koupi tohoto přístroje,prosím jaké jsou vaše zkušenosti,spokojenost.děkuji
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- Redmann
- silně pokročilý
- kávovar: Gaggia Baby Twin, Clever Dripper, Bialetti, FP
- mlýnek: Mahlk. Vario Home, Porlex
Re: DELONGHI EC 410
Odporučil by som najprv prečítať trošku fórum, napr. tu
viewtopic.php?f=24&t=390
a v podstate viac toho odtiaľto
viewforum.php?f=152
viewtopic.php?f=24&t=390
a v podstate viac toho odtiaľto
viewforum.php?f=152
Asi by bylo dobré, kdyby jsi napsal co od přístroje očekáváš 

Fórum jsem si přečetla, bohužel k tomuto typu přístroje zde toho moc není.A co očekávám ??? vím že to není mašina za 15000Kč,na tu bohužel nemám a zatím mi doma bude stačit levnější varianta.
- primacafe
- Administrátor
- kávovar: Carimali ALFA
- mlýnek: Carimali Junior
Tak kupte, uvidíte. Je dva roky záruka. A nejen co od přístroje očekáváte, ale i od výsledné kávy. Tak záleží co do toho nacpete.
Výsledky s tímto kávovarem jsou popsané pěkně ZDE
Výsledky s tímto kávovarem jsou popsané pěkně ZDE
mlýnek: Gaggia MDF, LaCimbali MD6, Rancilio MD50/AT, La SanMarco, LaCimbali HR Automatico Silver, Carimali Junior
Co z toho, že zítra bude líp, pokaždé když se probudím, tak je dnes.
--------------------------------------------------------
kávovar: Gaggia Classic, Saeco Family xxxx, Rancilio S27, LaCimbali M25 Leader, Allegro espresso, Miklos (Rega), Faema Zodiac, Carimali Alfa
mlýnek: Gaggia MDF, LaCimbali MD6, Rancilio MD50/AT, La SanMarco, LaCimbali HR Automatico Silver, Carimali Junior
Já sem tu sice taky novým, ale už sem leccos pochytil a je potřeba si uvědomit pár věcí. Netuším jestli delonghi dokáže vyvinout potřebný tlak k tomu aby udělalo espresso, ale co jsem koukal, páka obsahuje creamovač, takže bych spíš předpokládal, že to právě delonghi neumí. Takže vlastně vytvoří jen cosi s cremou (pěnou), takže vlastně opravdové espresso pít nebudete. Další věc je mletí kávy, pokud si na kávě chcete pochutnan, je potřeba jí namlít čerstvě (káva ztrácí po namletí své aroma do nějakých cca 15minut), pokud si bude dělat jen pár káv denně, mohl by vám na to stačit ruční mlýnek, ten se dá pořídit do 1000,-, dále počítejte alespoň ještě s pořízením tamperu (na utlačení kávy v páce). Takže pokud si chcete vytvořit opravdové espresso, tak delonghi nejspíš ne, leda, že by v něm šla vyměnit páka za normální (pouze tak poznáte podle cremy mimo jiné, jak dobré espresso jste vytvořila) a za předpokladu, že dokáže udržet alespoň přibližně správný tlak. Pokud vám stačí, že to vytvoří kávu s nějakou konstantní pěnou, tak asi proč ne 

- primacafe
- Administrátor
určitě umí. Vžádném případě tím nechci říct, že je to dobrý kávovar.skuba88 píše:J...... Netuším jestli delonghi dokáže vyvinout potřebný tlak k tomu aby udělalo espresso, .....
kávovar: Gaggia Classic, Saeco Family xxxx, Rancilio S27, LaCimbali M25 Leader, Allegro espresso, Miklos (Rega), Faema Zodiac, Carimali Alfa
Tak v tom případě asi proč ne, i když mě prostě vadí ty cremovače v pákách, protože pak se opravdu těžko poznává, zda je káva správně namletá,upěchovaná atp. a jestli tudíž lze vůbec výsledek nazvat espressem. Co se týče kvality, tak bych řek, že v této cenové relaci to bude vše tak nějak nastejno. Jinak já osobně kdybych hledal stroj v téhle ceně, tak bych šel spíš do Philips Saeco HD 8327/09, podle mě Saeco kávovary docela umí a dle popisku má bojler což je dle mě taky ta lepší varianta.primacafe píše: určitě umí. Vžádném případě tím nechci říct, že je to dobrý kávovar.
Jinak mě ještě napadá, že u těchto malých kávovarů bývá problém s napěňováním mléka, takže pokud by jste si chtěla dělat třeba cappucino, tak s takovýmito stroji se vám kloudná pěna nejspíš nepodaří udělat.
A ještě jedna věc, pokud si na kávě chcete pochutnat, tak nekupujte tu v obchodech, ale například zde, protože rozdíl je opravdu veliký, až sem tomu ani sám nechtěl věřit

- primacafe
- Administrátor
s tím se dá jen souhlasit. Je to kapitola sama pro sebe. Viz. zde http://www.primacafe.cz/primastr/index. ... penenikavyskuba88 píše:...., i když mě prostě vadí ty cremovače v pákách, protože pak se opravdu těžko poznává, zda je káva správně namletá,upěchovaná atp. a jestli tudíž lze vůbec výsledek nazvat espressem. ......
-
- silně pokročilý
- kávovar:
- mlýnek:
Pokud chcete opravdu dobré espresso pamatujte že slušná a opravdu čerstvá arabika stojí "400"-1XXXkč dle kvality a pražírny. Tohle nijak bohužel očůrat nejde jak jsem zjistil na vlastní kůži. A aby vám káva vydržela čerstvá alespoň 14 dní chce to zase mlýnek, mletá dlouho nevydrží. Já mám spotřebu denně cca 20g kávy a kilo mi vydrží měsíc. A jestli máte na kávovar jen přes 3000 tak doporučuji bazar a koupit něco co má alespoň normální páku a ne plastové šidítko s crema bazmekem.
Kávovary Gaggia- Espresso Color, San Remo- Jolly bar, Carimali- UNO.
Mlýnky Carimali- M1, Gaggia- MDF
To pravé ořechové nezačíná koupí kávovaru, ale tím až si člověk řekne "tfuj co jsem to dřív pil" :)
Mlýnky Carimali- M1, Gaggia- MDF
To pravé ořechové nezačíná koupí kávovaru, ale tím až si člověk řekne "tfuj co jsem to dřív pil" :)