potřebovala bych získat nějaké zcela jednoznačné rady. Tyto diskuze pročítám už 4 dny a získala jsem hromady informací, ovšem začínám v tom mít i zmatek. Předně bych všem zúčastněným chtěla upřímně poděkovat za zveřejněné informace.

Pochopila jsem, že musím vyměnit sítka z přetlakových za nepřetlaková, ale u mlýnku Krups to asi nemá cenu. Takže mne zajímá - dokud budeme mít Krups, jak z toho vykouzlit lepší kafíčko? Existuje nějaký způsob, jak kávu z Krupsu použít u nepřetlakového sítka (například jemně namlít a pak prosít, aby se aspoň trošku upravila rovnoměrnost) (je-li to zvěrstvo, nebijte mne, prosím)? Nebo je nezvratný názor jednoho z uživatelů, že z Krupsu lze použít kávu jen přes přetlakové sítko (a mám "kávový nápoj") a z nepřetlakového vyjde jen břečka? Která z těch dvou "kávovin" je blíže pravému espressu, ke kterému bych se jednou ráda dopracovala? Není třeba nějaký druh kávy (zde z Primacafé), který by v mém případě byl třeba lepší než ostatní druhy, vzhledem ke konzistenci a jiným vlastnostem? Vím, že je to prozatímní řešení, ale doufám v nějaké hodnotné tipy nebo triky...
Dále mne zajímá, zda mám ihned zakoupit i slepou misku na čištění? Chci se o něj dobře starat a doufám, že máte pravdu a vydrží o dost déle než jiné stroje. Náš starý pressovač Krups když po třech letech dosloužil, rozdělali jsme ho a uvnitř byl kompletně rozežraný vodním kamenem, a to jsem jej pravidelně čistila, ovšem jen v rámci průtokového systému. Je třeba Gaggii Classic nějak rozmontovávat a čistit i "střeva", aby se nestalo něco podobného? Nebo laikům jako já radši radíte nic nerozmontovávat, přinejmenším v záruce? Tipy na čištění a údržbu jsem už četla, ale nic podobného jsem tam neobjevila... Také jsem nenašla, zda je na odvápnění v zoufalství možno použít kyselinu citronovou či ocet (koupím Smeco/Gaggia, ale kdyby došel a něco se ucpalo...)
Předem děkuji za jakékoli rady!