potřebovala bych získat nějaké zcela jednoznačné rady. Tyto diskuze pročítám už 4 dny a získala jsem hromady informací, ovšem začínám v tom mít i zmatek. Předně bych všem zúčastněným chtěla upřímně poděkovat za zveřejněné informace.
 Náhodou jsem se sem dostala při zvažování koupě KRUPS-Catler, a díky Vašim info jsem se nejprve rozhodla pro Gaggii a posléze jsem se díky Vašim zkušenostem z limitu do 3000 Kč duševně propracovala až na 7500 za Gaggii Classic, která už je na cestě (ovšem nyní na splátky...) (chtěla jsem levnější Evolution, ale přestali ji v létě vyrábět a už v obchodech není). Tím pádem nezbylo na mlýnek a musíme se spokojit se starým Krupsem.
  Náhodou jsem se sem dostala při zvažování koupě KRUPS-Catler, a díky Vašim info jsem se nejprve rozhodla pro Gaggii a posléze jsem se díky Vašim zkušenostem z limitu do 3000 Kč duševně propracovala až na 7500 za Gaggii Classic, která už je na cestě (ovšem nyní na splátky...) (chtěla jsem levnější Evolution, ale přestali ji v létě vyrábět a už v obchodech není). Tím pádem nezbylo na mlýnek a musíme se spokojit se starým Krupsem. Pochopila jsem, že musím vyměnit sítka z přetlakových za nepřetlaková, ale u mlýnku Krups to asi nemá cenu. Takže mne zajímá - dokud budeme mít Krups, jak z toho vykouzlit lepší kafíčko? Existuje nějaký způsob, jak kávu z Krupsu použít u nepřetlakového sítka (například jemně namlít a pak prosít, aby se aspoň trošku upravila rovnoměrnost) (je-li to zvěrstvo, nebijte mne, prosím)? Nebo je nezvratný názor jednoho z uživatelů, že z Krupsu lze použít kávu jen přes přetlakové sítko (a mám "kávový nápoj") a z nepřetlakového vyjde jen břečka? Která z těch dvou "kávovin" je blíže pravému espressu, ke kterému bych se jednou ráda dopracovala? Není třeba nějaký druh kávy (zde z Primacafé), který by v mém případě byl třeba lepší než ostatní druhy, vzhledem ke konzistenci a jiným vlastnostem? Vím, že je to prozatímní řešení, ale doufám v nějaké hodnotné tipy nebo triky...
Dále mne zajímá, zda mám ihned zakoupit i slepou misku na čištění? Chci se o něj dobře starat a doufám, že máte pravdu a vydrží o dost déle než jiné stroje. Náš starý pressovač Krups když po třech letech dosloužil, rozdělali jsme ho a uvnitř byl kompletně rozežraný vodním kamenem, a to jsem jej pravidelně čistila, ovšem jen v rámci průtokového systému. Je třeba Gaggii Classic nějak rozmontovávat a čistit i "střeva", aby se nestalo něco podobného? Nebo laikům jako já radši radíte nic nerozmontovávat, přinejmenším v záruce? Tipy na čištění a údržbu jsem už četla, ale nic podobného jsem tam neobjevila... Také jsem nenašla, zda je na odvápnění v zoufalství možno použít kyselinu citronovou či ocet (koupím Smeco/Gaggia, ale kdyby došel a něco se ucpalo...)
Předem děkuji za jakékoli rady!

Hlavně ať ho to experimentování neodradí, určitě tomu kouzlu propadne.
 Hlavně ať ho to experimentování neodradí, určitě tomu kouzlu propadne. doklikala jsem se u vás na detergent special 100g, to bude ono...
  doklikala jsem se u vás na detergent special 100g, to bude ono...