Espresso DéLonghi EC 680
Pravidla fóra
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
- primacafe
- Administrátor
- kávovar: Carimali ALFA
- mlýnek: Carimali Junior
Re: Espresso DéLonghi EC 680
Já se domnívám, že je to úplně jedno. Důležitý je výsledek a je jedno jestli to teče 25 nebo 45 sec.
http://www.primacafe.cz/primafrm/viewto ... 562#p45562
http://www.primacafe.cz/primafrm/viewto ... 562#p45562
mlýnek: Gaggia MDF, LaCimbali MD6, Rancilio MD50/AT, La SanMarco, LaCimbali HR Automatico Silver, Carimali Junior
Co z toho, že zítra bude líp, pokaždé když se probudím, tak je dnes.
--------------------------------------------------------
kávovar: Gaggia Classic, Saeco Family xxxx, Rancilio S27, LaCimbali M25 Leader, Allegro espresso, Miklos (Rega), Faema Zodiac, Carimali Alfa
mlýnek: Gaggia MDF, LaCimbali MD6, Rancilio MD50/AT, La SanMarco, LaCimbali HR Automatico Silver, Carimali Junior
- druid
- kávovar: DeLongi 680
- mlýnek: Molino Challenge
No, já to právě měl jako modlu! 

- Venk
- kávovar: La Nuova Era Cuadra
- mlýnek: Mahlkönig Vario
Ahoj, tušíte někdo cca po kolika použitích se na tomto kávovaru rozsvítí oranžová ledka, která značí, že je třeba kávovar vyčistit?
- palimoravec
- kávovar: Delonghi EC 680
- mlýnek: nemam
Skúste si pozrieť napríklad túto recenziu
- štýlový barový dizajn
- malé rozmery
- variabilné nastavenia
Nevýhody:
-žiadne
Mám doma asi 2 roky a odporúčam !!!
Výhody:
- štýlový barový dizajn
- malé rozmery
- variabilné nastavenia
Nevýhody:
-žiadne
Mám doma asi 2 roky a odporúčam !!!
- MakeLove
- více pokročilý
- kávovar: Quickmill QM67 Evo
- mlýnek: Mazzer Mini E
Zaujimava recenzia

Kvôli 15 barovej pumpe kávovar pripraví veľmi chutné espresso s vrstvou príjemnej smotany. Netreba ale zabúdať, že je dôležité, aké zrná používate. Neočakávajte skvelé výsledky ak nepoužívate kvalitné zrná.

- primacafe
- Administrátor
- kávovar: Carimali ALFA
- mlýnek: Carimali Junior
Při hodně velké skromnosti a minimálních požadavcích na výsledné espresso.
Co z toho, že zítra bude líp, pokaždé když se probudím, tak je dnes.
--------------------------------------------------------
kávovar: Gaggia Classic, Saeco Family xxxx, Rancilio S27, LaCimbali M25 Leader, Allegro espresso, Miklos (Rega), Faema Zodiac, Carimali Alfa
- michal744
- kávovar: Delonghi 680
- mlýnek: Lodos
Díky všem za odkazy a zkušenosti. Tento stroj mám zadarmo a hned jsem jej upravil dle popsaných rad. Extrakce 23-27 sekund, crema po vypití pokryje stěny šálku a zůstává tam. Chuť je neporovnatelně lepší. Nechal jsem si od kolegy vysoustružit tamper , který lícuje na nepretlakove sítko.
Mám dotaz na to, jak vypadá zbytek kávy v sítku po extrakci. Včera jsem pomlel jemněji , víc stlačil a kávovar to moc nezvládal a přerušil párkrát extrakci. Pročistil jsem jej na prázdno, ale zdá se mi, že teď je zbytek kávy jiný. Předtím jsem měl spíš tvrdší tablety a teď to má konzistenci měkkou jako plastelína. Nemohlo to odnést čerpadlo? Extrakce byla teď dvakrát 29-30 sekund a to jsem to dal na 20kg tlaku. Nápoj stále úžasný. Ještě jsem nezměnil nastavení mlýnku a je to stále jemné a cremy je méně.
Mám dotaz na to, jak vypadá zbytek kávy v sítku po extrakci. Včera jsem pomlel jemněji , víc stlačil a kávovar to moc nezvládal a přerušil párkrát extrakci. Pročistil jsem jej na prázdno, ale zdá se mi, že teď je zbytek kávy jiný. Předtím jsem měl spíš tvrdší tablety a teď to má konzistenci měkkou jako plastelína. Nemohlo to odnést čerpadlo? Extrakce byla teď dvakrát 29-30 sekund a to jsem to dal na 20kg tlaku. Nápoj stále úžasný. Ještě jsem nezměnil nastavení mlýnku a je to stále jemné a cremy je méně.
- danst
- silně pokročilý
- kávovar: Bezzera BZ09 PID, Technivorm Moccamaster, Moka el.
- mlýnek: Fiorenzato Doge 63 , Mazzer Mestre, RR 45
Čerpadlu je to jedno do doby, kdy se přehřeje a spálí, jinak o nic nejde. I na takovém kávovaru se dá dělat "lepší" espresso, ale je to na hranici výdrže jeho komponentů. Ještě, že byl zadarmo.
Ty tablety se budou měnit podle zrna, jeho množství, druhu a podle zbytku vody v nich, kdy se sundá páka.
Ty tablety se budou měnit podle zrna, jeho množství, druhu a podle zbytku vody v nich, kdy se sundá páka.
- michal744
- kávovar: Delonghi 680
- mlýnek: Lodos
Díky za odpověď. Vše vypadá v pořádku a změna mletí vše vyřešila. Za těch pár dní to je docela šok, když si uvědomím, že jsem vlastně nikdy nepoznal chuť čerstvého zrna. Na jaro se chystám na Gaggia classic v té vyšší verzi a mezitím zaexperimentuji s tímhle, pokud přežije. Ten čas ještě nenastal, jelikož dávám stále 5ml mléka a gram cukru.
Edit:
Tak musím dodat, že espresso je v naprostém pořádku po zakoupení kávy od primacafe. 20% obsahu je crema a chuť je uplně někde jinde. Měl jsem tři balíčky od oxalisu a jeden od známého, ale srovnání dopadlo katastrofálně. Ten rozdíl je i pro laika na pováženou a cenově bych oxalis zhodnotil tak na 30 korun za 100g a to už bych to ani za tu cenu nepil. S Primacafe není žádný problém s tlakem ani dobou extrakce +-25s, crema tam je hustá s výrazně tmavými pruhy. Už chápu, že je to lepší bez mléka a cukru.
Edit:
Tak musím dodat, že espresso je v naprostém pořádku po zakoupení kávy od primacafe. 20% obsahu je crema a chuť je uplně někde jinde. Měl jsem tři balíčky od oxalisu a jeden od známého, ale srovnání dopadlo katastrofálně. Ten rozdíl je i pro laika na pováženou a cenově bych oxalis zhodnotil tak na 30 korun za 100g a to už bych to ani za tu cenu nepil. S Primacafe není žádný problém s tlakem ani dobou extrakce +-25s, crema tam je hustá s výrazně tmavými pruhy. Už chápu, že je to lepší bez mléka a cukru.
- dosekt
- kávovar: Catler 8013
- mlýnek: integrovaný
Odrovnal už někdo nějakou z komponent tohoto kávovaru? Tento přístroj mi nedokázal protlačit řádně natampovanou misku a odešlo mu pak něco z vnitřností, předpokládám, že čerpadlo, když mi teď sprcha naprázdno nic nedává a má to jiný zvuk než je standardní:/
Přemýšlím teď jestli má cenu posílat na servis, protože jestli si pak řeknou za opravu plus ND, tak se to už asi nevyplatí a je důvod koupit něco lepšího.
Přemýšlím teď jestli má cenu posílat na servis, protože jestli si pak řeknou za opravu plus ND, tak se to už asi nevyplatí a je důvod koupit něco lepšího.
- Francek46
- nováček
- kávovar: Lelit PL60 PlusTr1
- mlýnek: Iberital Challenge
Tak to je vlastně dobře ne ? 

Hugh Jackman "Pro mě je vůně čerstvé kávy jeden z největších vynálezů
LELITPL60PlusTR1
LELITPL60PlusTR1
- dosekt
- kávovar: Catler 8013
- mlýnek: integrovaný
Jak říkáš Francku, je to vlastně dobře, ale že já vůl nekoupil hned toho catlera 8013 :D zatím spokojenost
- Francek46
- nováček
No a byl by jsi kde jsi , catler je taky hodně špatně
teď prodává na Aukru pecka sestavu je to tady někde http://www.primacafe.cz/primafrm/viewto ... 200&t=3967

LELITPL60PlusTR1
LELITPL60PlusTR1
- Francek46
- nováček
tak jak jsi nakonec dopadl poslal jsi to nebo premyšlíš co pokoupit ?dosekt píše:Přemýšlím teď jestli má cenu posílat na servis, protože jestli si pak řeknou za opravu plus ND, tak se to už asi nevyplatí a je důvod koupit něco lepšího.

LELITPL60PlusTR1
LELITPL60PlusTR1
- jammie
- kávovar: Delongi EC 685
- mlýnek: Gaggia MDF
Trosku to tu ozivim... nakolko mi povodne tesnenie pri najemno umletej kave uz jemne slzi tak som na EC 685 menil tesnenie a po zalozeni a odskusani som zistil, ze je absolutne nepouzitelne a vôbec netesni. s povodnym mi to jemne slzilo a s novym voda riadne preteka vrchom. Nove tesnenie je na pohlad uplne totozne so starym. Po zalozeni stareho je zas vsetko ok (jemne slzenie). Nemate podobnu skusenost, Dakujem. Juro
Kód: Vybrat vše
http://www.avelmak.sk/index.php?lm=1394&pg=det&article=61749